Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.50 uur

Utrecht, 21-11-2010

Bestelautos botsen frontaal
HOUTEN Bij een frontale aanrijding op de kruising van De Staart met De Rede en Voorveste raakten vrijdagavond 19 november twee automobilisten gewond.

Die avond omstreeks 22.30 uur wilde een 30-jarige man uit Easterwierrum met zijn bestelauto vanaf de Voorveste De Staart oprijden richting Houten. Vanaf De Rede kwam een 24-jarige man uit Utrecht eveneens in een bestelauto aanrijden. Midden op de kruising De Staart, De Rede, Voorveste reden de bestuurders frontaal op elkaar. Beide autos raakten daarbij zwaar beschadigd. De ravage op de kruising was enorm. Beide bestuurders waren gewond. Een ambulance bracht hen met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis.

De Verkeerspolitie deed ter plaatse onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee mannen achter één stuur met te veel op
LOPIK De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november op de M.A. Reinaldaweg een 35-jarige en een 48-jarige man afkomstig uit Hongarije en verblijvende in Harmelen aangehouden, die met te veel alcohol op dezelfde auto bestuurden.

Een getuige zag die nacht rond 01.00 uur twee mannen in een auto van plaats achter het stuur wisselen. De getuige vond dat verdacht, waarschuwde de politie, gaf het kenteken van de auto door en bleef erachteraan rijden. Agenten lieten de bestuurder stoppen en namen van hem én van zijn passagier een blaastest af. Voor beiden vielen die negatief uit. De twee werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse van de bestuurder 855 ug/l uit en van de passagier 510 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. De passagier had geen rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Te veel op
NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagavond 19 november op de Getijdemonde een 50-jarige man aangehouden, die met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat.

Agenten zagen die avond om 23.40 uur op de Getijdemonde een auto hard aan komen rijden. De bestuurder had gedronken en moest blazen. De blaastest viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 615 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Noodstop leidt tot aanhouding
NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november op de rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein een man aangehouden, die nog een vonnis tegen hem open had staan.

Agenten hielden die nacht op de A2 bij Nieuwegein een snelheidscontrole en zagen plotseling een passerende auto met geblokkeerde achterwielen de berm in draaien. Bij controle bleek dat de passagier, een 29-jarige man uit Rotterdam, niet verder wilde rijden met de bestuurder, die alcohol gedronken had. De Rotterdammer vond het nodig om onder het rijden de handrem aan te trekken. Toen de auto stilstond stapte hij uit en vervolgde zijn reis langs de A2 te voet.

De agenten lieten de bestuurder blazen. De blaasproef viel voor hem negatief uit. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Onderweg pikten ze meteen de Rotterdammer op. Die werd ook aangehouden. Op het bureau viel de ademanalyse voor de bestuurder positief uit. Hij bleek niet te veel te hebben gedronken en werd vrijgelaten.

De Rotterdammer bleek nog een boete van 618 euro te moeten betalen. Dat kon hij niet en er was ook niemand anders die voor hem wilde of kon betalen. Daarom moet hij 10 dagen vervangende hechtenis uitzitten. Hij is ingesloten voor justitie. De bestuurder kreeg van de politie een lift naar zijn inmiddels naar IJsselstein gesleepte auto.