Politie Utrecht

Persberichten Utrechts stad, 14.15 uur

Utrecht, 21-11-2010

Gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 21-jarige vrouw uit De Meern is zaterdag 20 november gewond geraakt bij een aanrijding op kruising Hooggelegen. Omstreeks 09.30 uur zag een 66-jarige automobilist uit Nieuwegein de auto van de vrouw over het hoofd toen hij komende vanuit de richting van Utrecht centrum de A2 richting Den Bosch op wilde rijden. De vrouw kwam voor hem vanaf links en reed in de richting van de Hoge Weide. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De vrouw werd nagekeken door een motorambulance, waarna werd besloten haar naar het ziekenhuis te laten vervoeren in verband met nekklachten. De politie maakt rapport op van de aanrijding.

Aanhouding heterdaad na autokraak

DE MEERN Een alerte getuige belde in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november omstreeks 02.40 uur de politie toen hij zag dat een man op het Hemelvuur probeerde een auto open te breken. Agenten gingen eropaf en konden een 18-jarige man uit Utrecht aanhouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte bleek in het bezit van twee zakmessen. Deze werden in beslag genomen voor sporenonderzoek. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Winkeldiefstal met geweld

UTRECHT Twee politieagenten in hun vrije tijd hebben vrijdagmiddag 19 november een verdachte van winkeldiefstal aangehouden. Een medeverdachte kon later door geüniformeerde agenten worden aangehouden.

Omstreeks 15.50 uur hoorden de winkelende agenten op de Choorstraat buiten lawaai. Ze namen een kijkje en troffen twee personen aan in gevecht. Een van hen schreeuwde dat de ander een jas had gestolen. Het bleek om een medeweker te gaan van een kledingzaak aan het Oudkerkhof, die probeerde een dief tegen te houden. De agenten hielden de verdachte aan. Deze bleef zich daar zo tegen verzetten dat hulp werd ingeroepen van andere agenten.

Uiteindelijk kon de verdachte, een 15-jarige jongen uit Amsterdam-Zuidoost, geboeid worden afgevoerd naar het bureau.

Intussen keken andere agenten in de omgeving uit naar de medeverdachten. Gezien was dat zij richting het station liepen. Een 17-jarige Amsterdammer kon worden aangehouden op de Catharijnekade. De andere verdachten werden niet meer aangetroffen. Onbekend is nog om hoeveel verdachten het ging en wat precies is weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het bureau.

Auto in brand gestoken

UTRECHT Op de Mereveldseweg is vrijdagavond 19 november een auto uitgebrand. Vermoedelijk is sprake van brandstichting. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding van de brand. Agenten gingen ernaartoe en troffen daar een getuige en de eigenaar. De getuige had geprobeerd de beginnende brand nog te doven. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding na woninginbraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november twee verdachten aangehouden die kunnen worden gelinkt aan een woninginbraak op de Troelstralaan, eerder die nacht. Na die inbraak was een flatscreen-televisie klaargelegd om later te worden opgehaald. Agenten postten in de omgeving. Omstreeks 03.30 uur kwamen de verdachten, twee Utrechters van 23 en 19 jaar, aanlopen. Toen zij de televisie oppakten, kwam de politie in actie. Een van de mannen kon direct worden aangehouden, de ander na een korte achtervolging. Later is op drie adressen huiszoeking verricht. Daarbij werden een spelcomputer en autosleutels gevonden die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met strafbare feiten. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Insluiper overlopen

UTRECHT De bewoonster van een bovenwoning aan de Amsterdamsestraatweg stond vrijdagmiddag 19 november plotseling oog in oog met een insluiper in haar woning. Omstreeks 16.00 uur hoorde zij gestommel, waarna ineens haar slaapkamerdeur openging. Bij het zien van de bewoonster vluchtte de man de woning uit. Daarbij bedreigde hij haar nog met de dood. De vrouw was te verbouwereerd om 1-1-2 te bellen en informeerde de politie via 0900 88 44. Daardoor was inmiddels te veel tijd verstreken om agenten nog te laten zoeken naar de man. Het gaat om een lichtgetinte man van circa 1.80 meter lang. Hij heeft kort zwart haar, dikke donkere wenkbrauwen en een kort stoppelbaardje. Verder droeg hij een donkere jas, zwarte handschoenen en een spijkerbroek. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het bureau van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Mishandeling bij bushalte

UTRECHT Twee mannen, een 24-jarige uit Nieuwgein en een 39-jarige Utrechter, zijn vrijdagavond omstreeks 23.00 uur bij een bushalte aan de Rio Brancodreef mishandeld door een groepje jongeren. Het groepje van zes personen, onder wie twee meisjes, en van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, passeerde op de fiets. Vanuit het groepje werd gescholden naar de mannen, waarna een woordenwisseling ontstond. Vervolgens werden de mannen geslagen en ging het groepje ervandoor. De slachtoffers spraken kort daarop passerende agenten aan. De 39-jarige man had zo veel pijn aan zijn knie en schouder, dat hij door een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om zich te melden bij het bureau van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een 28-jarige man uit Eindhoven is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november op heterdaad aangehouden voor een inbraak bij een woning aan de Gageldijk. Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie een melding van de bewoonster dat er een inbreker beneden in haar woning was. Zij durfde niet naar beneden te komen. De politie ging er meteen op af. Terwijl de agenten de woning inspecteerden, kwam de verdachte zelf naar buiten, waarop hij werd aangehouden. Later bleek dat ook bij de naastgelegen woning was geprobeerd in te breken. De man is ingesloten voor verhoor.

Mishandeling

UTRECHT Een 46-jarige man uit Vleuten is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november op de Westerkade mishandeld door drie personen. Daarbij werd hij zo hard op zijn mond geslagen, dat zijn tanden los hingen aan de wortels. De politie kreeg omstreeks 02.25 uur een melding van een getuige dat er iemand met bebloed gezicht langs een terras aan het Ledig Erf was gelopen. Enkele mannen zouden achter hem aan zitten. Agenten waren om de hoek en konden twee van de drie verdachten aanhouden. Het gaat om twee Utrechters van 34 en 30 jaar. De derde was er al vandoor gegaan op de fiets. Het slachtoffer moest met een ambulance naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachten zijn ingesloten. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Jonge jongens op pad met sterke drank

VLEUTEN Een oplettende politieagent stuitte in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november op vier jonge jongens die op avontuur waren. Omstreeks 03.15 uur trof de agent de jongens aan op de Maarssenseweg. Ze trokken de aandacht omdat ze geen licht op hun fiets hadden. Toen hij ze wilde aanspreken, probeerden de jongens te ontkomen. Bij nadere controle bleek het te gaan om een jongen van 12 jaar uit Vleuten en drie jongens van 13 jaar oud uit Utrecht en De Meern. Ze waren in het bezit van een tas gevuld met flessen sterke drank en kwamen net van een speeltuintje in Maarssen waar ze hadden zitten drinken. Hun ouders hadden ze wijsgemaakt dat ze bij elkaar logeerden. Alle vier werden overgebracht naar het bureau, waar hun ouders ze na een goed gesprek weer konden ophalen.

Onrustig na feest

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november drie aanhoudingen verricht na een feest in de Central Studios aan de Gietijzerstraat. Rond 00.50 uur kreeg de politie een melding dat buiten een man met twee messen stond te zwaaien. Daarmee bedreigde hij een portier. Bij het zien van de politie liet de man de messen meteen vallen, waarna hij werd aangehouden. De verdachte, een 22-jarige Utrechter, bleek eerder binnen voor problemen te hebben gezorgd toen hij een meisje onzedelijk betastte. Haar broer pikte dat niet en sloeg de Utrechter, waarop de Utrechter door de beveiliging eruit werd gezet. Even later keerde hij terug met de messen. De politie hield de broer, een 21-jarige Maarssenaar, aan wegens mishandeling. Een familielid van de Utrechter, een 44-jarige man eveneens uit Utrecht, werd eveneens aangehouden omdat hij probeerde een dranghek naar de politie te gooien. Door snel ingrijpen van de agenten slaagde hij niet in zijn opzet. Alle verdachten zijn meegenomen naar het bureau.

Diefstal post

UTRECHT Na een melding van een getuige zijn wee mannen zonder vaste woon of verblijfplaats (21 en 31 jaar oud) in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november aangehouden wegens diefstal van post. Omstreeks
01.35 uur zag de getuige hoe twee mannen post uit een brievenbus visten. Hij sprak de mannen aan, waarop ze wegliepen. Op aanwijzingen van de getuigen trof de politie op de Lagenoord de verdachten aan, die voldeden aan het opgegeven signalement. Ze zijn overgebracht naar het bureau.

Mishandeling

UTRECHT Een 21-jarige Utrechter is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november aangehouden wegens mishandeling van personeel van een horecagelegenheid. De man was boos toen hij omstreeks 02.40 uur de zaak aan de Lange Jansstraat werd uitgezet omdat hij binnen aan het roken was. Daarop stompte hij een medewerker tegen het hoofd. De man is ingesloten op het politiebureau.

Portier mishandeld

UTRECHT Een 23-jarige man uit Oldebroek is in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november aangehouden wegens mishandeling van een portier. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan het Janskerkhof. De man bleek de zaak te zijn uitgezet omdat hij zich vervelend gedroeg tegen vrouwen. Een andere man, die zich ermee bemoeide door de jas van een andere portier te vernielen, werd eveneens aangehouden. Dit betrof een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beiden zijn overgebracht naar het bureau.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Bij een aanrijding op de Kardinaal de Jongweg op de kruising met de Adriaen Beyerkade is een 27-jarige Utrechter gewond geraakt. Het ongeval vond plaats in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november omstreeks 01.10 uur. De man reed met de auto in de richting van het Eykmanplein. Een 65-jarige Utrechter die met de auto uit de richting van de A. Matthaeuslaan richting de Adriaen Beyerkade wilde rijden, zag de auto van de 27-jarige man over het hoofd. De 65-jarige man had pijn aan heup en been, de 27-jarige bestuurder raakte met zijn hoofd de voorruit. Beiden moesten blazen. Daarbij bleek dat de 27-jarige waarschijnlijk te veel op had. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar een bloedproef is afgenomen. De politie maakt rapport op.

Dronken rijder

UTRECHT Een alerte getuige informeerde de politie in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november dat een medeweggebruiker vermoedelijk dronken achter het stuur zat. De bestuurder reed met een snelheid van 70 kilometer per uur over de snelweg en vertoonde vreemd rijgedrag. De getuige volgde de man tot de Abstederdijk in Utrecht. Daar lieten agenten de man, een 44-jarige Utrechter, blazen. Bij de ademanalyse op het bureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 715 ug/l. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek hij nog een boete van 650 euro open te hebben staan.