Knijpfruit, de paprikajam of de terrine van het Dinkeldalrund? Of wordt
het Euleteul zomerbier, de KellyBronze kerstkalkoen of de
champisaucijs? Of valt u voor Hottie Sambal, Orekees of de
honingtomaatjes? Welk product vindt u het smaakvolst? Waar loopt bij u
het water van in de mond? Bekijk de filmpjes over deze lekkere
producten vanaf 22 november op www.syntens.nl/desmaakvanNL en stem! Dat
kan tot op de dag van de finale, 30 november tot 12.00 uur!
In de finale staan Lonneke Brouns van Brouwerij de Fontein uit Stein
met Euleteul Zomer, Henk Coolen van Flavours of the Farm uit
Heythuijsen met de KellyBronze kerstkalkoen, Sita Danser van Hottie
Sambal uit Rotterdam met de biologische sambal. En Ruud Ruares van
Kaasboerderij Wezenspyk uit Den Burg (Texel) met Orekees, Marieke Tas
van Tas-Toe Ambachtelijk uit Bemmel met paprikajam en Jeroen Willemsen
van Volsmaakt uit Wageningen met het knijpfruit.
Net zo verleidelijk
Harry Boomkamp van Erve Elferman uit Denekamp behaalde als
publiekslieveling tijdens de proeverijen een plek in de finale met zijn
terrine van het Dinkeldalrund en dat geldt ook voor Sybrand Spaapen van
't Lekker Plekske/De La Creme uit Roosendaal met de Champisaucijs, en
voor Robbert de Jong van Looije Tomaten uit Maasdijk met zijn zoete
verleiding, honingtomaatjes.
Finale in de Hoofdstad van de smaak
De smaakjury zal op 30 november in Den Bosch de producten van de
finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de
winnaars van Smaakvol2010, dé erkenning van professionals voor het
lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke
publieksfavoriet bekend gemaakt. Nederland kan namelijk ook nog eens
via internet stemmen op één van de negen finalisten. De ondernemer
met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs.
Syntens