Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gezocht: Talenten voor een betere wereld

Pifworld en The Hub brengen op 20 november talenten samen voor een betere wereld

Amsterdam, 28 oktober 2010 - The Hub, de wereldwijde community voor nieuwe ideeën voor een betere wereld, organiseert samen met online goede doelen platform Pifworld in Amsterdam de 'Radical Collaboration Challenge'. Zij zijn op zoek naar veertig getalenteerde sociale ondernemers, corporate professionals, studenten en deskundige filantropen die worden samengebracht om, met behulp van social media, in 28 dagen een ontwikkelingsproject voor een betere wereld te realiseren.

Op 20 november aanstaande zal de kick-off van de 'Radical Collaboration Challenge' plaatsvinden. Veertig talenten komen dan bijeen om ideeën en activiteiten tot stand te brengen. Wat de uitkomst zal zijn, is een grote verrassing. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de grenzen van hun creatieve potentieel zullen opzoeken en het beste van hun professionele expertise en hun netwerk zullen inbrengen. Elk team, bestaande uit personen met verschillende achtergronden, zal worden ondersteund door een coach.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:


1. 20 november: Kick-off. Met de input van sprekers en deskundigen zullen de deelnemers in teamverband één maand werken aan oplossingen voor het gezamenlijk realiseren van een ontwikkelingsproject. Het programma bestaat uit drie rondes: droom, definieer en doe. Brainstormresultaten en de daaruit voortgekomen afspraken zullen op het podium gepresenteerd worden, waarna er een feest zal losbarsten.


2. 21 november - 16 december: Ondersteund door een ervaren coach zullen de teams werken aan de uitvoering van hun plannen. Gedurende deze 28 dagen kunnen de teams gebruik maken van The Hub als hun hoofdkantoor. Hier kunnen ze elkaar ontmoeten, ontwerpen, brainstormen, netwerken, experimenteren en aan projecten werken. Het online goede doelen platform Pifworld kan hier volledig voor worden ingezet.


3. 17 december: ontbijt. Na vier weken van bijvoorbeeld filmen, het verzenden van virals, het geven van interviews, vrienden erbij betrekken, verhalen pitchen, het schrijven van blogs, het werven van fondsen en het genereren van online traffic,komen de teams samen om de resultaten te presenteren.

Hoe kan ik hieraan meedoen?


* Ga naar Pifworld.com en meld je aan als speler (Pifworld lid);


* Word lid van het 'Radical Collaboration Challenge'-team op Pifworld;


* Upload een foto en voeg je contactgegevens en de motivatie voor deelname toe;

Uit alle aanvragen worden 40 deelnemers geselecteerd. Zij ontvangen een formele uitnodiging.

Over Pifworld

Pifworld (www.pifworld.com) is een online goede doelen platform waarbij de donatie direct bij het persoonlijk uitgekozen project terechtkomt. Via (video)nieuwsberichten worden donateurs op de hoogte gehouden van het project dat zij steunen. Door je vrienden online uit te nodigen mee te helpen, kun je samen het verschil maken. Dit platform is in 2009 bekroond met de 'Interactive Media Best in Class Award' voor beste goededoelen-site.

Over The Hub
The Hub (www.amsterdam.the-hub.net) is een groeiend wereldwijd netwerk van sociale ondernemers en professionals voor een betere wereld. The Hub biedt flexibel in te richten werkruimte die tegelijk dient als broedmachine en startblok voor maatschappelijke innovatie.

Noot voor de redactie (