Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 10 november 2010

Noord-Hollands schaatsweekend van start in De Meent Voor schaatsplezier ga je naar IJsbaan de Meent

In het weekend van 20 en 21 november vindt het Noord-Hollands schaatsweekend plaats. Van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag staan er verschillende activiteiten op het programma. Het schaatsweekend in IJsbaan de Meent is geschikt voor jong en oud.

Kunstrijden
Het schaatsweekend begint op zaterdagochtend met kunstrijden van 08.00 tot 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Schaatsles
Zaterdag en zondagmiddag is van 13.00 tot 16.00 uur gratis schaatsles te volgen van schaatsschool In Balans. Op zondag verzorgt oud wereldkampioen Barbara de Loor daarnaast om 14.00 uur een schaatsclinic. Dit doet zij samen met de leraren van de schaatsschool. Tevens is er een demonstratie shorttrack (13.40 tot 14.00 uur) te volgen en kunt u kennis maken met een nieuw spel op het ijs van 14.45 tot 15.45 uur. Het gaat dan om Jeu de Curles, een combinatie van curling en Jeu de Boules.

Optreden Monique Smit
Zondag is een dag die uitermate geschikt is voor jong en oud. Er is een speels programma opgezet met onder andere een springkussen en een spelparcours. Het programma begint zondag om 12.00 uur met een spetterend optreden van de Volendamse zangeres Monique Smit. Onder voorbehoud zal het ook nog mogelijk zijn om een rondleiding te krijgen achter de schermen bij de ijsbaan.

Meer informatie over de openingstijden, het programma en deelname is te vinden op de website van het Noord-Hollands schaatsweekend: www.nhschaatsweekend.nl of de website van IJsbaan de Meent www.ijsbaandemeent.nl.