Politie Drenthe

Twee doden bij frontale aanrijding N48

Zuidwolde Dr, 16-11-2010 o Bij een frontale aanrijding op de N48 bij Zuidwolde zijn dinsdagmorgen tegen 04.45 uur twee mensen om het leven gekomen.

Een 32-jarige man uit Tilburg reed als bestuurder van een personenauto in de richting Hoogeveen. Bij hem in de auto zaten twee passagiers. De bestuurder haalt dan een truck met oplegger in bestuurd door een 49-jarige inwoner van Heerlen. Op dat moment nadert uit tegenovergestelde richting een andere truck met oplegger bestuurd door een 41-jarige man uit Zwolle. De afstand om in te halen was veel te kort en de personenauto botste daardoor frontaal op de tegemoetkomende vrachtautocombinatie. Door de klap schoot de personenauto naar rechts en werd daarna aangereden door de truck die werd ingehaald. Het wrak van de personenauto kwam hierna in een sloot tot stilstand.

De bestuurder van de personenauto overleed ter plaatse evenals één van de twee passagiers. Dit betreft een 28-jarige man uit Letland. De tweede passagier, een 21-jarige man uit Letland, raakte naar het zich liet aanzien niet ernstig gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De bestuurder en de beide mannen uit Letland werkten voor een uitzendbureau en waren op weg naar hun werk.

De N48 was tot 11.00 uur afgesloten i.v.m. sporenonderzoek en bergingswerkzaamheden.