Gemeente Boxmeer


Vliegbewegingen rond luchtmachtbasis De Peel

Boven luchtmachtbasis De Peel vinden in week 46 vliegactiviteiten plaats in verband met de oefening Advanced Windmill. De vliegbewegingen zijn van 16 tot en met 19 november. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt gevlogen tussen 09:00 uur en 23:00 uur, op vrijdag wordt gevlogen tussen 09:00 uur en 13:00 uur.

De oefening Advanced Windmill heeft als doel het opleiden van zogenoemde Forward Air Controllers. Dit zijn militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. In het kader van hun opleiding moeten cursisten in praktijksituaties leren samenwerken met vliegtuigen van verschillende NAVO-bondgenoten. Hiertoe vinden gedurende het jaar verschillende oefeningen plaats in het luchtruim boven en rondom luchtmachtbasis De Peel. De vliegtuigen starten en landen niet op luchtmachtbasis De Peel.

Voor informatie over de vliegbewegingen, zie
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of teletekstpagina 766. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Bureau Communicatie luchtmachtbasis De Peel, telefoonnummer 0493-598045. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.