Ingezonden persbericht


Persbericht

15 -11-2010

Op 17 oktober heeft de GastGastgeber-STORE in hal 5 van zijn laatste klanten afscheid genomen. Binnen een kleine twee maanden slenterden 15.000 bezoekers door de tijdelijke designmarkt.

Recycling blijft niet beperkt tot afvalscheiding en glasbakken. De GastGastgeber-STORE, die van augustus tot en met half oktober in hal 5 van Zollverein stond, heeft dit op zeer indrukwekkende wijze aangetoond. Er werden stukken van Nederlandse vormgevers gepresenteerd en verkocht die geheel in het teken stonden van het thema "hergebruik".

Alleen al de inrichting door Rogier Martens was nadrukkelijk en in zijn geheel ontworpen om spaarzaam om te gaan met materialen: herbruikbare platen en houtsoorten vormden met gerecyclede glazen flessen de presentatieplatforms voor de collectie.

Deze werd samengesteld door Judith ter Haar die de stukken aan de hand van criteria koos als "waar komt het vandaan", "wie zijn de makers", "hoe wordt het ambacht of het maakproces getoond".

Het concept vond veel weerklank: rond 15.000 bezoekers slenterden tijdens de kleine acht weken durende openingsperiode door de GastGastgeber-STORE en troffen interieur- en huishoudvoorwerpen, decor, accessoires, dekens en stoffen aan.

De afsluiting van de GastGastgeber-STORE was een workshop-weekend waarbij de Nederlandse vormgevers Arnout Visser en Rogier Martens met designers en belangstellenden uit het Ruhrgebied objecten van gebruikt glas maakten alsook concepten en strategieën voor de openbare ruimte uitwerkten. Beide workshops werden zeer goed ontvangen en de resultaten kunnen absoluut designontwerpen worden genoemd.

GastGastgeber is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA), Ministeries van Buitenlandse Zaken (initiatiefnemer), Onderwijs,Cultuur en Wetenschap (mede-initiatiefnemer) en Economische Zaken.

GastGassgeber is een officieel programma van RUHR.2010 en een project van NL-RUHR.

//////

Einde persbericht



Ingezonden persbericht