Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800

Den Haag, 15 november 2010

PvdA steunt staking TNT

Morgen wordt er gestaakt bij TNT. De PvdA steunt deze staking omdat de werknemers van TNT door het vrijgeven van de postmarkt het slachtoffer dreigen te worden van oneerlijke concurrentie. PvdA Kamerleden Mariëtte Hamer en Roos Vermeij zullen spreken met de Ondernemingsraad Productie en daarna warme chocola schenken voor de stakers.

De Nederlandse postmarkt is sinds 1 april 2009 helemaal open. Dit betekent dat ook andere bedrijven dan TNT postdiensten mogen aanbieden.

Mariette Hamer: "De PvdA ging akkoord met de liberalisering van de postmarkt met de nadrukkelijke voorwaarde dat er netjes omgegaan zou worden met arbeidsvoorwaarden. Dat is dus niet het geval. De nieuwe contracten in de postsector maken het mogelijk om voor minder dan het minimumloon te werken, waardoor de post voor een veel te lage prijs kan worden rondgebracht. Daar kan TNT niet onder fatsoenlijke voorwaarden mee concurreren. En dat is tegen de afspraak. Daarom heeft de PvdA eerder de minister gevraagd om een prijsmaatregel in te stellen zodat de postmarkt in rustiger vaarwater terecht kan komen. Bovendien wil de PvdA dat het kabinet onderzoekt of de in gang gezette marktwerking wel houdbaar is. TNT-medewerkers zijn vaak mensen die al lang voor het bedrijf werken en ontzettend loyaal zijn aan de zaak. Dat zij nu met massa-ontslagen en enorme werkdruk te maken krijgen is heel zuur en daarom ga ik samen met collega Roos Vermeij morgen chocola schenken voor de stakers".

Mariette Hamer en Roos Vermeij zullen op dinsdag 16 november vanaf 13.00 uur chocola schenken voor de TNT stakers. Lokatie: hoofdkantoor TNT, Prinses Beatrixlaan 23, Den Haag.




Partij van de Arbeid