Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT -
oktober 2010

Stichting Voorkom! en De Hoop ggz organiseren congres Preventie loont

DORDRECHT - In het kader van de Week van Verslaving organiseren Stichting Voorkom! en De Hoop ggz op 15 november 2010 in samenwerking met GIDS Netwerk een congres over verslavingspreventie. Het congres met als thema Preventie loont wordt gehouden op Landgoed Zonheuvel in Doorn van 14.00 tot 16.00 uur. Het congres is speciaal bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeentelijke overheden en leiding van scholen.

Het congres zal gaan over de noodzaak van verslavingspreventie. Vier deskundigen zullen ieder een korte lezing houden. Thema's die zij zullen aansnijden zijn; Preventie, een noodzaak? door Keith Bakker van Smith en Jones en bekend als presentator van diverse tv-programma's; Preventie, een keuze, door het team achter het programma Drugs en Alcohol van de GGD Rotterdam-Rijnmond ; Preventie loont door directeur CSG Prins Maurits Middelharnis Adam van Heest en Preventie, en dan? door Teun Stortenbeker van De Hoop ggz.

Na de inleiding is er gelegenheid om met de sprekers van gedachten te wisselen over verslavingspreventie. Er is een forumdiscussie onder leiding van Ghislaine Plag, bekend van tv- en radioprogramma's als Netwerk, Rondom Tien en Stand.nl.

Personen die binnen een gemeente of school met jongeren en preventie te maken hebben zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit congres. Het congres is gratis. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Deelnemers dienen zich aan te melden via de website www.weekvanverslaving.nl

De Hoop is een ggz-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re-integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en volwassenen. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org



Ingezonden persbericht