Gemeente Enschede

Vierde editie Jeugd4daagse van start

Tussen 15 en 18 november staat de jeugd centraal

De gemeente Enschede organiseert samen met diverse instellingen en partners in de stad tussen 15 en 18 november voor de vierde keer de Jeugd4daagse. Vier dagen lang kan de jeugd tussen de 4 en 23 jaar genieten van vele interessante activiteiten. Dit jaar staat de Jeugd4daagse in het teken van talentontwikkeling en vrije tijd, met als motto "Young Talent Experience".

Doel van de Jeugd4daagse is het promoten van jongerenparticipatie en het inventariseren van ideeën en meningen die de jongeren hebben over onderwerpen die in de stad spelen. Jongeren zijn de toekomst, dus is hun stem van onmisbaar belang. Wat kan de gemeente voor haar jeugd betekenen? Voor verschillende leeftijdscategorieën worden activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het thema.

Activiteiten
Op het programma staan diverse workshops gepland zoals een kunstworkshop, workshop Swingkids, New Arts Experience Twente, Zumba, Salsa, Free Running en een debat over de binnenstad. Op leerzame en speelse wijze doen kinderen van jong tot oud, scholen, burgemeester en wethouders, ouders en diverse instanties mee aan deze week. Zo is wethouder Ed Wallinga aanwezig bij de workshop Swingkids, bezoekt wethouder Hans van Agteren de workshop over het gebruik van de binnenstad, ontvangt wethouder Myra Koomen leerlingen van groep 8 in de raadzaal en sluit wethouder Marijke van Hees de week af met het onthullen van twee kunstwerken die door kinderen zijn gemaakt tijdens de Culturele Zondag Enschede.

Jongerendebat
Op 17 november organiseert de gemeente speciaal voor de jeugd van 14 tot 23 jaar een jongerendebat. Tijdens het jongerendebat staat het `actieplan binnenstad' centraal. Jongeren kunnen aangeven wat hun wensen en ideeën zijn en wat er volgens hen nog ontbreekt om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Op deze manier ervaren ze hoe het is om mee te kunnen praten en beslissen over onderwerpen die hen en de stad aangaan. Burgemeester Peter den Oudsten en wethouder Jeroen Hatenboer zijn hierbij aanwezig. Jongeren, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer informatie en een totaaloverzicht van alle activiteiten is te vinden op www.j4denschede.nl.