Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, 12 november 2010

WOMEN Inc. Talkshow: Kinderwens op je CV?

WOMEN Inc. organiseert op maandag 15 november een talkshow over het Nieuwe Werken. Deze vorm van tijd- en locatie-onafhankelijk werken is 'hot', maar is dit ook de oplossing om werk en zorg met elkaar te kunnen combineren? De behoeften van werknemers en de mogelijkheden die werkgevers (kunnen) bieden veranderen in snel tempo. Het palet aan arbeidsrechten en plichten verandert daarin mee. Wordt hiermee het laatste taboe tussen werkgever en werknemer doorbroken? Zijn een kinderwens en/of zorgverplichting vanaf nu 'natuurlijke' gespreksonderwerpen tussen werkgever en werknemer? Onder leiding van Hadassah de Boer gaat WOMEN Inc. hierover in gesprek met o.a. Agnes Jongerius (FNV), Aukje Nauta (hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie) en Roos Wouters (Stichting Nieuwe Werken werkt!). Tijdens de talkshow lanceert Roos Wouters 'De Nieuwe Werken Meter'. Dit is een meetlat die bedrijven moet stimuleren Het Nieuwe Werken in de praktijk te brengen. Bedrijven die erin slagen om het werk zo in te richten dat de balans tussen werk en privé verbeterd, worden in de schijnwerpers geplaatst. Naast de presentatie van De Nieuwe Werken Meter gaat WOMEN Inc. dieper in op de maatschappelijke ontwikkelingen rondom Het Nieuwe Werken. Bestaat het kostwinnersmodel eigenlijk nog wel? Hoe verhouden de individuele behoeftes van werknemers zich ten opzichte van de collectieve rechten die vakbonden voor werknemers bedingen? Wat betekent het Nieuwe Werken voor de minder flexibele en vaak lageropgeleide werknemer? Kunnen werkgevers met het oog op de arbeidskrapte nog wel strenge eisen stellen aan werknemers als het gaat om werk-zorgverdelingen? De traditionele verhoudingen tussen werkgever, werknemer en vakbonden lijken hiermee op de schop te gaan, maar wat komt er voor in de plaats? Deze en andere vragen passeren de revue tijdens de WOMEN Inc. Talkshow. Met naast bovengenoemde: Marianne Sturman (oprichter adviesbureau MoneyPenny) en Edith Hagenaar (initiatiefnemer WAHM, website voor thuiswerkmoeders en vaders). Waar is Ingrid?
Onder de noemer: Waar is Ingrid? schijnt WOMEN Inc. maandelijks haar licht op de actuele en politieke stand van zaken rondom emancipatie-issues. Dit keer gaat zij in gesprek met Wouke van Scherrenburg over de Europese wetgeving rondom de verlenging van het zwangerschapsverlof en vaderschapsverlof en de Nederlandse weerstand hiertegen. WOMEN Inc. Talkshow
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger Amsterdam
WOMEN Inc.
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.




Ingezonden persbericht