Stichting AAP winnaar Goede Doelen Prijs 2010

15/11/2010 18:30

ANBO

Stichting AAP is de winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2010. Het is het derde jaar dat deze prijs is uitgereikt. Stichting AAP mag zich een jaar lang 'Het Goede Doel van het Jaar' noemen. Dit is vanavond bekend gemaakt in het tv-programma 'Tijd voor MAX'.

De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is een publieksprijs. Van 1 juni tot en met 15 november konden Nederlanders op verschillende manieren hun stem uitbrengen. In totaal zijn ruim 47.000 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar Stichting AAP.

David van Gennep, directeur van Stichting AAP: "Wij zien de titel als een beloning voor jarenlang hard werken. We zijn enorm blij met de waardering die het Nederlandse publiek heeft voor het werk dat wij doen voor de opvang van uitheemse dieren."

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. De dieren zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren. AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine uitheemse zoogdieren, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Gemiddeld heeft AAP 300 dieren in opvang.

Seniorenbond ANBO heeft samen met MAX het initiatief genomen voor deze jaarlijks uit te reiken prijs, om goede doelen een hart onder de riem te steken. ANBO en MAX tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid en moedigen de goede doelen aan om hun werk vooral voort te zetten.

Liane den Haan, directeur van ANBO: "Er kan maar één winnaar zijn. De acht

genomineerden verrichten echter allen enorm veel goed werk op uiteenlopende terreinen. Wat ANBO betreft zijn er in deze verkiezing dan ook geen verliezers."

Jan Slagter, directeur van MAX: "Ik wil Stichting AAP van harte feliciteren met de titel. Een dergelijke prijs past naadloos bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als publieke omroep hebben. Ook bij het publiek wordt de prijs gewaardeerd, want er zijn ruim 47.000 stemmen uitgebracht."





http://www.anbo.nl