Gemeente Kampen

Gemeente ondersteunt initiatief Zelfstandige Professionals Kampen

15-11-2010
15 november woonde wethouder Economische Zaken, Pieter Treep, de startbijeenkomst bij van de vereniging Zelfstandige Professionals Kampen (ZP Kampen). Hij zegde tijdens de vergadering een bedrag van EUR 5000,-- toe, waarmee de gemeente Kampen steun wil bieden aan kleine en startende bedrijven om samen te werken in het ondernemen. "Juist kleine en startende ondernemers zijn voor de vernieuwing van de Kamper economie van groot belang. Het aantal bedrijven is de afgelopen jaren bijzonder gegroeid en verdient daardoor een extra stimulans," aldus wethouder Pieter Treep.

De eerste EUR 1000,-- zijn voor het inrichten en uitvoeren van de administratie. Wanneer ZP Kampen met een goed plan komt voor verdere samenwerking en activiteiten om ZP-bedrijven te ondersteunen, kan er een beroep gedaan worden op de overige EUR 4000,-- die beschikbaar is.

In Kampen staan 2.000 Zelfstandige Zonder Personeel (zzp-ers) ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Hiervan zijn 900 personen actief als zzp-er. Inmiddels hebben meer dan 100 zzp'ers/Zelfstandige Professionals zich aangemeld bij ZP Kampen. Zelfstandige Professionals zijn ondernemers die dagelijks zelf bezig zijn met hun beroep. Het bestuur gaat samen met de leden de nieuwe vereniging binnen een jaar vorm geven. Het eerste jaar garanderen zij minstens vier netwerkbijeenkomsten, een nieuwjaarsreceptie en een website waarop leden van ZP Kampen zich kunnen profileren.

De eerste Algemene Ledenvergadering vond 15 november plaats op het Netwerkplein te Kampen aan de Neringstraat 1.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |