Hoefnet

Nieuws

IJsbrand Chardon Menner van het Jaar

15-11-2010

Vierspanrijder IJsbrand Chardon heeft weer een titel toegevoegd aan zijn lange palmares. Tijdens Equirience (voorheen Paard en Koets) in Den Bosch is Chardon zaterdag gehuldigd als Menner van het Jaar.

IJsbrand Chardon werd dit jaar voor de 22ste keer gekroond tot Nederlands Kampioen. Op de Wereldruiterspelen in Kentucky won hij individueel zilver en won hij samen met Koos de Ronde en Theo Timmerman team goud. De 49-jarige Chardon is de meest succesvolle vierspanrijder aller tijden, maar vecht nogsteeds keihard voor iedere overwinning: "Winnen gaat niet vanzelf, je moet jezelf steeds blijven verbeteren. Ik vind het daarom erg mooi dat ik dit jaar deze publieksprijs heb gewonnen. Dit geeft voor mij aan, dat het publiek begrijpt hoe moeilijk het is om op dit hoge niveau te blijven presteren, echt super!"

Deze publieksprijs werd in 2006 door de organisatie van Equirience in het leven geroepen. Eerdere winnaars zijn Peter de Koning (2006), Martien van Veen (2007), Jan van den Broek (2008) en Melanie Becker (2009).