Syntens

Drie studenten strijden om de Kennisbruggen Innovatieprijs, publiek bepaalt de winnaar

Delft - Op maandag 15 november strijden drie studenten om de Kennisbruggen Innovatieprijs 2010 tijdens het Kennisfestival in de hangar van Rotterdam The Hague Airport. De drie studenten hebben als afstudeeropdracht een innovatie uitgewerkt bij een MKB-ondernemer in Zuid-Holland. Zij pitchen hun project aan het grote publiek waarna het publiek de winnaar kiest via âlive votingâ.

Drie finalisten strijden om de hoofdprijs
Uit ruim dertig Kennisbruggen matches zijn drie finalisten gekozen. De eerste pitch komt van studenten Todd Koote en Sebastiaan van Oost die in record tempo een ergonomische incheckzuil voor vrachtwagens ontwikkelden die zich bij een havenbedrijf moeten aanmelden. Het ontwerp is zo goed dat Secure Logistics de zuil inmiddels in gebruik heeft. Deze professionals studeerden Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam.
Student Michael van der Bent, eveneens student Industrial Product Ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam verbeterde het ontwerp van de âflightcaseâ â een verpakkingskist voor hoogwaardige (medische) apparatuur. Zijn innovatieve ontwerp zorgt voor minder assemblagetijd en minder productiekosten voor Sky-Lite Holland. Student Erik Dees maakte een strategisch internationaal marketingplan met concrete innovatiekansen in de hardloopmarkt voor PromâEs. Erik studeert Sportmarketing en Management aan de Hogeschool Rotterdam.

Prijzen voor studenten én voor ondernemers
De winnaar van de Kennisbruggen Innovatieprijs 2010 ontvangt behalve de prestigieuze award, een Ipad ter waarde van ⬠500,-. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen beiden een e-reader ter waarde van ⬠250,-. Ook voor de ondernemers zijn er prijzen beschikbaar. De hoofdprijs is âa day at the chamberâ van de Kamer van Koophandel Rotterdam. De tweede en derde prijs voor ondernemers wordt beschikbaar gesteld door Halbe & Koenraads en betreft een coachingstraject met onder andere deelname aan een pitchtraining, twaalf coachingsgesprekken, toegang tot het netwerk van ondernemers, investeerders en wetenschap, en toegang tot diverse events gedurende het jaar.

Kennisbruggen: platform voor innovatie
www.Kennisbruggen.nl is het platform voor young professionals, kennisinstellingen en MKB-ondernemers uit Zuid-Holland dat innovatie bevordert. Studenten HBO en WO studeren af op een innovatievraag van een ondernemer. Door MKBâers te matchen met young professionals, ontstaan carrièrekansen voor starters op de arbeidsmarkt. Syntens zorgt hierbij voor de juiste match. De Kennisalliantie versterkt de samenwerking tussen kennis en MKB in Zuid-Holland waardoor veel hogescholen en universiteiten deelnemen aan het project. Deze manier van kennis koppelen aan het Zuid-Hollandse bedrijfsleven heeft een hoger doel: stimulatie van innovatie in de regio dus elke individuele ondernemer die meedoet aan Kennisbruggen profiteert hier direct van. Kennisbruggen wordt ondersteund met geld van de Europese Commissie.

Laat je inspireren en stem mee
Kom naar het Kennisfestival en stem mee tijdens het Kennisfestival 2010. Dit grote innovatie evenement voor ondernemers is op maandag 15 november in een hangar van het Rotterdam The Hague Airport. De inschrijfteller staat al op ruim 1200 deelnemers. Kijk voor het volledige programma op www.kennisfestival.com en laat je inspireren tijdens de vele workshops, op het innovatieplein en door Keynote speaker Jim Stolze en IdeaDJ Marc Heleven.

De Kennisbruggen Innovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Sping, Berk, Wijze, Halbe & Koenraads, KvK Rotterdam, Syntens en de Kennisalliantie. Het Kennisfestival is dit jaar te gast van de gemeenten Rotterdam en Den Haag.

KENNISFESTIVAL 2010
Het Kennisfestival 2010 vindt plaats op maandag 15 november 2010 in de hangar van Rotterdam The Hague Airport. Het thema is âGrenzeloos innoverenâ. Schrijf je in op www.kennisfestival.com. De openingstijd is van 11.45 tot 20.00 uur. Kijk voor het volledig programma op: www.kennisfestival.com. Toegang is gratis.

Â