Ingezonden persbericht


Published: 08:08 CET 12-11-2010 /Thomson Reuters /Source: Heijmans NV /XAMS: HEIJM /ISIN: NL0009269109

Rijkswaterstaat gunt opdracht verbreding A12 Waterberg-Velperbroek aan Heijmans

's-Hertogenbosch - Heijmans Infra is door Rijkswaterstaat gekozen voor de realisatie van de verbreding A12 Waterberg-Velperbroek. De totale aanneemsom bedraagt circa ¤ 58 miljoen. Het door Heijmans inggediende voorstel is getoetst op zowel prijs als kwaliteit.

De A12 vormt een belangrijke verbindingsweg tussen het westen en oosten van het land en tussen de Randstad en Duitsland. Daarnaast is de A12 Waterberg - Velperbroek een belangrijke regionale verkeersader. Het contract betreft het verbreden van beide rijbanen over een lengte van 5,5 kilometer tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek. Vanwege de toenemende verkeersdrukte wordt de rijbaan verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Om de verbreding mogelijk te maken, worden er gelijkertijd diverse werkzaamheden uitgevoerd aan 13 kunstwerken; van het vervangen van voegconstructies tot volledig slopen en nieuw bouwen. Daarnaast wordt zo`n 35.000 m2 geluidsscherm aangebracht. Het bestaande Dynamische VerkeersManagement systeem (DVM) wordt gemoderniseerd en uitgebreid.

Het gaat om een Design & Construct-contract, ontstaan uit een integrale aanpak door Heijmans Infra en ingenieursbureau Breijn. De voorbereidingen van de werkzaamheden gaan direct van start (november 2010). De uitvoeringswerkzaamheden starten vanaf februari 2011. Het streven is de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te laten zijn.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 9.000 medewerkers en over het eerste half jaar 2010 ruim ¤ 1,2 miljard omzet, bouwwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie (