Ingezonden persbericht


Delft 28 oktober 2010

Persbericht Museumnacht Delft 2010

Op vrijdag 5 November gaat de eerste Museumnacht Delft van start! Het merendeel van alle musea, galeries en culturele instanties opent tussen 19:00 en middernacht hun deuren. Onder de deelnemers zijn het Legermuseum, Museum Het Prinsenhof, Nusantara, DOK en het onlangs geopende Science Centre Delft. Het belooft een spectaculaire eerste editie te worden.

Willem Besselink maakt in de Van der Mandelezaal een bijzonder kunstwerk van gekleurde heliumballonnen die corresponderen met de bezoekersaantallen. Het kunstwerk groeit gedurende de nacht en doet op intrigerende wijze verslag van de Museumnacht. In het Nusantara kan men genieten van de spannende recepten uit het Kunstkookboek, het resultaat van het "Kunst in de wijken" project. In Museum Het Prinsenhof laten rondleiders zien hoe voedsel in de loop der tijden in de kunst een speciale plaats kreeg. Het Legermuseum legt de bezoekers het vuur aan de schenen met een vuurshow en een lasergame. In het onlangs geopende Science Centre draait alles om "State of the Art" technieken. De kunstschilders Jan Rijnders en Johan Suttorp zullen om 20:30 in DOK gezamenlijk herinneringen ophalen aan hun tijd in het Delftse atelier. De talkshow "Local Heroes Live" in de Nieuwe Academie staat in het teken van jonge Delftse kunstenaars. Bovendien zal ieder van de vele galeries die Delft rijk is een boeiende expositie voorschotelen.

Buiten zal een enorme variëteit aan verrassende optredens het publiek verbazen. Zo is er een lichtkunstwerk van Dieter Vandoren te zien in de Kromstraat dat reageert op passanten. Een rijdende piano zorgt voor een verrassende muzikale omlijsting in de binnenstad. Op het Agathaplein wordt de film "Rotating Kitchen" getoond van Zeger Reyers. Bezoekers kunnen gratis een ritje maken in één van de tuktuks die door de binnenstad scheuren. Door de grachten van nachtelijk Delft varen drie rondvaartboten met ieder een bijzonder programma. Gerwin Hoogendoorn van Senz umbrella's, Rutger de Graaf van Delta Sync, dichteres Ramona Maramis, verhalenverteller Piet van der Pas en accordeonist Ton van Graas houden het publiek warm met gastoptredens. Geen Museumnacht in Nederland is helemaal compleet zonder de poffertjes van meesterbakker Peter Visser. Al deze activiteiten en vele anderen vinden plaats tegen het indrukwekkende decor van de historische binnenstad van Delft. De avond wordt afgesloten met een afterparty in het Floratheater.

Wat Delft bijzonder maakt is haar enorme verscheidenheid. Techniek, Geschiedenis en Cultuur komen op een unieke manier samen. Al deze facetten zullen deze avond naar voren treden. Niet eerder hebben zoveel culturele instanties in Delft hun krachten gebundeld. Bezoekers komen ogen en oren tekort tijdens deze eerste Museumnacht.

Passe-partouts kosten in de voorverkoop E6,- en zijn verkrijgbaar bij Science Centre Delft, Het Legermuseum, Museum Het Prinsenhof, Nusantara, DOK, TIP, Velvet Music Delft, Boekhandel de Omslag en Galerie de Kunstkop. Op de avond zelf zijn passe-partouts alleen nog verkrijgbaar voor E 8,- bij TIP en de caravan voor het Agathaplein. Meer informatie is te vinden op de website: www.museumnachtdelft.nl.

Einde Persbericht.

Contactgegevens: