FloraHolland


FPC Bolbloemen op pot

FLORAHOLLAND (4 november 2010) - De FPC Bolbloemen op pot heeft op 21 oktober 2010 vergaderd. FloraHolland gaat tijdens het seizoen een productavond organiseren. Het voorstel is om half november een avond op vestiging Rijnsburg te organiseren. De FPC heeft geadviseerd om de volgende onderwerpen aan de orde te brengen:
o Nieuwe beeldcentrale
o Nieuwe werkwijze FloraHolland Connect
o Promotieresultaten afgelopen seizoen en plannen komend seizoen o Terugblijk afgelopen seizoen, vooruitblik lopend seizoen o Kwalieitszaken

M. Groen heeft een presentatie verzorgd over We Connect. We Connect is de werknaam voor de wijzigingen die doorgevoerd zullen gaan worden bij FloraHolland Connect. FloraHolland Connect gaat zich meer op segmenten inrichten. Alle aanvoerders hebben recht op de basisdiensten. Verder kunnen zij een keuze maken bij de afname van diensten. De FPC heeft hun zorg uitgesproken over de huidige kennis bij de productspecialisten. M. Groen geeft aan dat deze kennis gedeeld wordt met de medewerkers die zich bezig gaan houden met Bolbloemen op pot.

Vervolgens heeft K. Beijer een evaluatie verzorgd van het seizoen 2009
- 2010. De conclusie is dat er te veel stuks aangevoerd zijn, de gemiddelde prijs is hierdoor onder druk komen te staan. Er is met de FPC gesproken over de aanvoerperiode van bolbloemen. Er bestaan advieslijsten. De FPC zou deze lijsten meer bindend willen laten zijn. Er wordt een voorstel opgesteld voor deze problematiek.

Op aanvraag van de FPC is een voorstel gemaakt voor een eendaags marktbezoek naar Duitsland. Het voorstel is om half januari een bezoek te brengen aan Herongen, de C&C en een heel aantal afzetpunten in de omgeving van Essen.
Binnenkort wordt definitief of de FPC-leden deel zullen nemen aan het marktbezoek.

Tot slot volgt er wederom een discussie over de fotoserie van tulpen. Het streven is om de rijpheidstadia voor tulpen op pot te verbeteren zodat een betere kwaliteit voor de consument gegarandeerd kan worden. De kwaliteitsdienst zal dit onderwerp verder oppakken.

De volgende vergadering zal in januari plaatsvinden. De vergadering wordt dan gecombineerd met een bezoek aan de aanvoer.