Gemeente Maastricht

Maastricht op zoek naar vrijwilligers voor vrijwilligersprijs

2 november 2010

De Gemeente Maastricht roept haar inwoners op om vrijwilligers aan te melden voor de vrijwilligersprijs. Dit kan door een videoboodschap in te spreken in een tot helikopter omgebouwde caravan, die in november en december op verschillende plekken in Maastricht komt te staan. De gemeente Maastricht wil zo op een niet alledaagse wijze het vrijwilligerswerk in Maastricht onder de aandacht brengen.

De vrijwilligersprijs wordt op 19 maart uitgereikt door burgemeester Hoes van Maastricht tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis.

Videoboodschap
In de `helikopter' kunnen inwoners via een videoboodschap simpel en gemakkelijk hun favoriete vrijwilliger aanmelden voor de Vrijwilligersprijs van het jaar. Bijvoorbeeld de buurman die al 8 jaar voorzitter is van de Harmonie of die kennis die zich al vele jaren vrijwillig inzet voor een verzorgingstehuis. De filmpjes zijn 24 uur na de opnamen te zien op de website www.maastrichtdoet.com. Via deze website is het tot 31 december ook mogelijk een online formulier in te vullen om vrijwilligers aan te melden voor de prijs.

Vrijwilligersprijs
Er zijn verschillende categorieën waarin de Vrijwilligersprijs wordt uitgereikt, namelijk man, vrouw, junior (tot 23 jr.), vrijwilligersorganisatie en bedrijf.

In Maastricht zijn ruim 20.000 vrijwilligers actief. Stuk voor stuk kanjers die belangeloos werk verrichten op allerlei gebieden; van cultuur en sport tot gezondheidszorg en religie. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou Maastricht, Maastricht niet zijn! En deze gedachte moet letterlijk 'landen' bij alle inwoners van Maastricht. De jury zal per categorie 3 genomineerden voordragen. De winnaars worden op 19 maart bekend gemaakt.

`Helikopter'
Woensdag 3 november staat de `helikopter' voor het eerst op de Markt in Maastricht van 10.00 uur tot 15.00 uur. Wethouder Mieke Damsma zal daar tussen 11.00 en 11.30 uur meehelpen om het publiek te stimuleren een videoboodschap achter te laten voor hun favoriete vrijwilliger. De komende woensdagen staat de helikopter op; 10 november in winkelcentrum de Heeg, 17 november Albert Heijn Scharnerweg, 24 november Centre Manjefiek in Malberg, 1 december winkelcentrum Heer.

Dit jaar zullen ook nog middelbare scholen worden bezocht om vooral jongeren te stimuleren om leeftijdgenootjes die vrijwilligerswerk doen in het zonnetje te zetten en om het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.