Gemeente Zederik


De heer C.J.J. van Ee aanbevolen als nieuwe burgemeester Zederik

De gemeenteraad heeft maandag 1 november jl. besloten Coert van Ee aan te bevelen voor de benoeming tot burgemeester van de gemeente Zederik.

Procedure
Door de benoeming van J.F. Koen tot burgemeester van Capelle aan den IJssel in januari 2010 ontstond een vacature binnen de gemeente Zederik. De Commissaris van de Koningin heeft vervolgens de vacature open gesteld. In april is de Vertrouwenscommissie samengesteld en in juni de profielschets vastgesteld.
Eind september 2010 heeft de Commissaris van de Koningin de kandidaten aan de Vertrouwenscommissie overgedragen en in oktober zijn de selectiegesprekken gevoerd.
Het resultaat is de aanbeveling van de heer Van Ee aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Coert JJ van Ee Personalia
De heer Van Ee woont in IJsselstein en is 56 jaar. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.
In 1979 was hij mede oprichter van het CDA in Nieuwegein en werd hij secretaris van het eerste bestuur. In 1982 werd hij als gemeenteraadslid gekozen. In 2001 was de heer Van Ee formateur van het College van Burgemeester en wethouders van Houten. In maart 2007 is hij gekozen als lid van de Provinciale Staten voor het CDA in Utrecht. Coert van Ee is werkzaam in het bedrijfsleven. Hij heeft diverse directiefuncties vervuld binnen de IT-sector. Zijn huidige functie is adviseur ICT bij gemeenten, provincies en bedrijfsleven.