Gemeente Haaren


Jeugd steekt de handen uit de mouwen

Op zaterdag 23 oktober waren een paar honderd jongeren uit heel Nederland weer bijeen in Emmaus in Helvoirt voor het jaarlijkse jeugdweekend, georganiseerd door de Rafaël kerk.

Ieder jaar geven de jongeren aan dat ze zich tijdens het weekend ook willen inzetten voor de gemeente waarin ze logeren. Op 23 oktober werden er binnen onze gemeente door hen dan ook weer diverse werkzaamheden uitgevoerd.

De jeugd werkte in de tuin van de Dr Landmanschool in Helvoirt, maar maakte zich ook verdienstelijk in alle zorgcentra van onze gemeente.

Een zestal jongeren hielp de bezoekers van de milieustraat met het gescheiden aanbieden van afval en maakten het terrein grondig schoon. Zo'n dertig jongeren hebben in de ochtend het gebied rond "De Leemkuilen" ontdaan van zwerfvuil. Hierbij werden zij geholpen door lokale vrijwilligers die altijd al in hun eigen tijd en op eigen initiatief zwerfvuil opruimen. De grote schoonmaakactie werd ondersteund door de firma Gubbels uit Helvoirt, die geheel vrijblijvend het transport en de verwerking van het aangetroffen afval voor haar rekening nam.

Door het slechte weer konden de opruimwerkzaamheden in de middaguren, in het gebied rond "De Margriet", helaas niet doorgaan.

De gemeente bedankt graag alle betrokken jongeren voor hun inzet. Natuurlijk ook hartelijk dank aan onze lokale vrijwilligers en aan de frima Gubbels voor hun spontane bijdrage.