Gemeente Veere


baarmoederhalskanker

Nieuws

Derde vaccinatieronde baarmoederhalskanker

Dinsdag 2 november.

De GGD Zeeland start dinsdag 2 november derde vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker.

De derde en dit jaar laatste ronde van de vaccinatie tegen het HPV-virus, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, start op 2 november in Tholen. Alle meisjes die in 1997 geboren zijn en de eerste en tweede prik al eerder haalden, ontvingen in september een schriftelijke uitnodiging voor deze derde ronde. Meisjes die in 1997 geboren zijn en nog geen prikken hebben gehaald en meisjes met de geboortejaren 1993 t/m 1996 die al een eerste of tweede prik gehaald hebben kunnen ook naar deze prikronde komen voor hun tweede of derde prik.

Je bent pas volledig beschermd tegen dit HPV-virus als je drie prikken hebt gehaald. Na één of twee prikken heeft het lichaam nog niet voldoende afweerstoffen om goed beschermd te zijn tegen het virus. Pas na drie prikken is dit het geval. Het is dan ook erg belangrijk dat meisjes alle drie de prikken krijgen.

Er wordt geprikt op elf locaties, verspreid over de hele provincie Zeeland. Op de website van de GGD Zeeland is een actueel overzicht te zien op welke data en locaties vaccinaties plaatsvinden. Wanneer iemand echt niet op de aangegeven dag of tijd kan is het mogelijk voor één van de andere dagen en/of tijden te kiezen. Dit hoeft niet van te voren gemeld te worden bij de GGD.

Meer informatie over de campagne? Bel dan het gratis landelijk informatienummer van de RIVM: 0800- 301 80 51. Op de website www.prikenbescherm.nl is meer informatie te vinden over de vaccinatie zelf. Het oproepschema voor Zeeland is te downloaden vanaf de website van de GGD Zeeland: www.ggdzeeland.nl