Vier Limburgse producten zijn doorgedrongen tot de halve finale van
Smaakvol2010 â De Smaak van NL. Deze verkiezing zoekt naar het
smaakvolste product van Nederlandse bodem. De halve finalisten uit
Limburg zijn: Brouwerij de Fontein uit Stein met Euleteul zomerbier, La
Louche culinair uit Maastricht met Framboos-vlierbessiroop,
Graanstokerij de IJsvogel uit Arcen met Tante Jet koffielikeur en
Flavours of the Farm uit Heythuysen met KellyBronze kerstkalkoen. De
Smaak van NL wordt georganiseerd door innovatienetwerk Syntens, in
samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl.
In deze landelijk afvalrace, waaraan meer dan tachtig producten van
Nederlandse bodem deelnemen, zijn in Limburg vier bedrijven
doorgedrongen tot de halve finale. In de voorronde zijn de producten
beoordeeld op smaak door een jury van culinairjournalisten onder
leiding van Dick Veerman van foodlog.nl.
In de halve finale, die plaatsvindt op 2 november, wordt gejureerd op
het totale verhaal rondom het product en de commerciële potentie. Ook
zullen de producten worden voorgelegd aan 200 consumenten in de regio,
dit gebeurt op 21 oktober in Den Bosch en op 27 oktober in Maastricht.
Deze publiekswinnaar kan zich, buiten de halve finale om, plaatsen voor
de finale op 30 november in Den Bosch, dit jaar de Hoofdstad van de
smaak. In deze finale zullen de finalisten uiteindelijk een
persoonlijke workshop krijgen van Angélique Schmeinck, Meesterkok en
schrijfster van het boek âSmaakvriendenâ.
Meer informatie over deze verkiezing is te vinden op:Â
www.syntens.nl/desmaakvanNL.
---
Syntens