Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 26 oktober 2010

Fietspad langs kanaal in Haghorst
Vanuit de gemeenteraad is gevraagd uit te zoeken of het fietspad langs het Wilhelminakanaal in Haghorst opengesteld kan worden voor bromfietsers. Of het wenselijk is bromfietsers toe te laten op het fietspad, hangt af van het aantal fietsers dat in het drukste uur van de dag over het pad rijdt. Omdat er geen informatie over de verkeersintensiteit beschikbaar is, heeft het college besloten een verkeerstelling te laten uitvoeren op het fietspad voordat een besluit wordt genomen.
Het fietspad is begin jaren negentig aangelegd met als doel het stimuleren van recreatief fietsverkeer.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Belastingtarieven 2011
Het college stelt de raad voor leges- en belastingtarieven voor 2011 vast te stellen.
Ten opzichte van 2010 worden de meeste tarieven verhoogd met een inflatiecorrectie van 0,5 %.
Via een publicatie in de gemeenterubriek in De Hilverbode worden de inwoners geïnformeerd over het tarievenvoorstel.

Klachtenverordening
Het college doet de raad het voorstel om een nieuwe klachtenverordening vast te stellen. De huidige klachtenverordening is verouderd vanwege ontwikkelingen zoals de invoering van een nieuwe organisatiestructuur voor de ambtelijke organisatie en de regionalisering van de brandweer. In de verordening wordt beschreven op welke manier klachten van inwoners over het gedrag van leden van gemeenteraad, college en medewerkers van de gemeente kunnen worden ingediend en hoe die worden afgehandeld.

APV 2010
Het college stelt de raad voor om een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vast te stellen. Sinds de vaststelling van de huidige APV in 2006, zijn er verschillende wetswijzigingen en maatschappelijke ontwikkelingen geweest die het wenselijk dan wel noodzakelijk maken om de APV aan te passen. Een van die wetswijzigingen betreft de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).
De nieuwe APV biedt meer mogelijkheden om de openbare orde en veiligheid te handhaven. Er is onder meer nieuwe bepaling opgenomen over de inzet van cameratoezicht.
Â