Gemeente Deurne


Penning van verdienste voor mevrouw Tonny Welten


Op zondag 31 oktober ontving Tonny Welten uit handen van burgemeester Daandels de Penning van verdienste van de gemeente Deurne. Zij ontving deze penning omdat zij zich al 25 jaar lang als vrijwilligster heeft ingezet voor de kinderen van De Speuldries.
De uitreiking was tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de afsluiting van het openingsseizoen van De Speuldries.

Ruim 25 jaar geleden begon Tonny Welten haar werkzaamheden voor De Speuldries ter ondersteuning van haar man Wim, die toezichthouder was van de speeltuin. In de beginperiode was het voornamelijk ondersteuning op momenten dat het erg druk was, maar geleidelijk aan veranderde dat in een volledige aanwezigheid op de momenten dat de speeltuin open is. Steeds meer werd Tonny het gezicht van de speeltuin terwijl haar man zich meer met het onderhoud bezig hield. Dit heeft ze jaar in jaar uit volgehouden tot de dag van vandaag en dat geheel belangeloos. Altijd staat ze paraat om er voor te zorgen dat de kinderen prettig kunnen spelen. Zij zorgt voor een sfeer waarin kinderen en ouders zich prettig voelen, waarin respect voor elkaar de boventoon voert. Door haar manier van aanpak weet ze probleempjes tussen spelende kinderen vaak in de kiem te smoren. Ook weet ze kinderen die gevallen zijn of een schrammetje hebben opgelopen weer gerust te stellen en te behandelen.
Nooit doen kinderen of ouders tevergeefs een beroep op haar.

Tonny wordt door iedereen herkend en zij kent de kinderen en hun ouders, die vaak als kind ook al in de Speuldries kwamen spelen. Zij is het gezicht van de speeltuin.
Ook is ze al jaren gastvrouw voor de talrijke kinderfeestjes en voor de diverse scholen die naar De Speuldries komen tijdens het jaarlijkse schoolreisje. Niet alleen uit de gemeente Deurne maar ook uit de omringende gemeenten.

Behalve haar aanwezigheid in de speeltuin zet ze zich ook nog elk jaar in om geld in te zamelen voor De Speuldries met de ijsbeeractie. Zij is een van de begeleidsters van de als ijsbeer verklede kinderen die tijdens de kerstdagen dagen achter elkaar, door Deurne trekken om geld in te zamelen.

Behalve voor de activiteiten voor De Speuldries heeft Tonny zich haar leven lang ook nog op allerlei andere manieren ingezet voor de medemens. Zo bezoekt ze wekelijks eenzame ouderen en biedt hen ondersteuning bij dagelijkse werkzaamheden.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |