Gemeente Zevenaar


31-10-2010: Koninklijke Onderscheiding mevrouw M.G.W. Senhorst-van den Boom

Zondag 31 oktober is Riet Senhorst gedecoreerd. Zij is door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar bijzondere verdiensten voor de Giesbeekse dorpsgemeenschap.

Mevrouw Senhorst (78) zet zich al ruim 55 jaar in voor de plaatselijke samenleving. Zo was zij 30 jaar bestuurslid van gymnastiekvereniging RODA. Ze zat ruim 20 jaar in het bestuur van Huize Elisabeth in Doesburg. Na de fusie met IJsselzicht werd zij lid van de bewonerscommissie en vanaf 2001 is zij lid van de cliëntenraad van de Stichting Attent, wonen, welzijn en zorg.

Vanaf 1986 is Riet Senhorst betrokken bij de RK parochie St. Martinus, waarvan 16 jaar bestuurslid. Zij is de contact- en vertrouwenspersoon van alle vrijwilligers. Ze maakt dagelijks een ronde langs mensen die van en voor de kerk bezig zijn, meestal met een saucijzenbroodje om iets te vieren of te beslechten.
Zij is lid van de Stichting Vrienden van de Giese Toren die zich bijzonder heeft ingespannen om de
St, Martinuskerk te renoveren en de toren te herbouwen.

Daarnaast was zij jarenlang de drijvende kracht van de boerenkoolcommissie van watersportvereniging Giesbeek. Elk voorjaar stelt zij haar tuin ter beschikking van de paashaas om daar zijn eieren te verstoppen voor de kleuters van de Paulusschool en de kinderopvang.

Â