Gemeente Dongen

Controle en handhaving clusterplaatsen vanaf 1 november

Publicatiedatum: 27-10-2010

Vanaf maandag 1 november aanstaande gaat de gemeente Dongen controleren én handhaven op het juist en tijdig aanbieden van huisvuil en GFT containers. Staat uw afval te vroeg aan straat dan kunt u daarvoor een boete van minimaal 60,- krijgen!

In de afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen staat vermeld dat u uw huisvuil pas op de dag van inzameling, vanaf 7.30 uur, aan straat mag zetten. Echter, de ervaring leert dat veel mensen de avond vóór de inzameldag hun bakken en zakken al aan straat en op de openbare weg zetten. Dit levert voor veel mensen overlast op! Denk hierbij aan stank (in de zomer), katten en vogels die de zakken open trekken en zo zorgen dat het vuil zich door de hele straat verspreid, trottoirs die geblokkeerd worden door een stapel vuilniszakken.

Controleren en handhaven
Op sommige locaties liggen de clusterplaatsen in parkeervakken. Als het huisvuil dan s avonds al wordt aangeboden, betekent dit dat de parkeerplaats onnodig lang bezet is en dus niet gebruikt kan worden. Bij de gemeente Dongen komen hierover zeer regelmatig klachten binnen. Vaak bezorgt de gemeente Dongen dan een bewonersbrief om mensen nogmaals te attenderen op de regels. Helaas helpt dit vaak maar tijdelijk. Daarom heeft de gemeente Dongen nu besloten om te gaan controleren en handhaven op het juist en tijdig aanbieden van huisvuil en GFT containers.

Boete: 60,-
Vanaf 1 november 2010 zal de handhaver van de gemeente Dongen controleren en waar nodig boetes uitdelen. Deze boete bedraagt minimaal 60. Dat is natuurlijk zonde van uw geld. Daarom vragen wij u via deze weg nogmaals dringend om uw huisvuilzakken en GFT containers pas op de dag van inzameling aan de straat te zetten, op de daarvoor bestemde clusterplaats!