Gemeente Winterswijk
Restaurant De Gulle Waard krijgt goede recensie in Volkskrant Magazine
Restaurant de Gulle Waard in Winterswijk stond afgelopen weekend met
een goede recensie in het Volkskrant Magazine. Het restaurant kreeg
voor het eten een dikke 9 van recensent Mac van Dinther. Dit is een
ongekend hoge beoordeling, die maar weinig restaurants krijgen. De
Stichting Winterswijk Marketing vindt dat De Gulle Waard op deze manier
bijdraagt aan de promotie van Winterswijk en overhandigde Henk en Nel
Schellekens als blijk van waardering een 100% Winterswijk vlag.
Volgens de recensie scoort Restaurant de Gulle Waard met name zo goed
omdat zij het enige Nederlandse restaurant in Nederland zijn dat geit
op de menukaart heeft staan. Verder wordt ook het feit dat ze het `slow
food' principe - het koken met streekproducten - aanhangen genoemd. Nel
Schellekens vertelt hierover: "Zo'n twee jaar geleden ben ik begonnen
met het koken met geit. Ik maak alles zelf. Van hammen tot worsten. Ik
gebruik ook alles van de geit, van kop tot staart. Ik heb me echt
verdiept in de geit en heb daarmee een manier gevonden om de typische
boksmaak te voorkomen of om het zo te bereiden dat hij niet zo dominant
naar voren komt. De aanleiding voor het bezoek van Mac van Dinther ligt
in een geitenproeverij die ik in februari 2009 heb georganiseerd voor
een groep van zo'n 50 culinaire journalisten. We wisten niet dat hij
ons restaurant onlangs weer had bezocht, we kregen na afloop bericht
dat we afgelopen zaterdag met een recensie in de Volkskrant zouden
komen."
Felicitaties
Henk en Nel Schellekens waren aangenaam verrast door deze positieve
recensie. Nel zegt hierover: "Toen ik op zaterdagmorgen mijn mailbox
opende kreeg ik al felicitatiemails. Ik had het artikel toen zelf nog
niet eens gelezen." Haar man Henk zegt:: "De afgelopen dagen hebben we
ontzettend veel reacties gekregen op het artikel. Via de mail, maar ook
telefonisch. Afgelopen weekend hadden we zelfs al reserveringen van
gasten uit Limburg en Groningen die het artikel hadden gelezen." Nel
besluit met de opmerking: " We zijn er gewoon een beetje beduusd van.
Maar we zijn erg blij mee met deze waardering." De passie die Nel
Schellekens heeft voor koken en streekproducten is ook de recensent
niet onopgemerkt gebleven. In zijn artikel roept hij lezers op om bok
te gaan eten in de Gulle Waard: Uit liefde voor Nel en haar bokken
Felicitatie Gulle Waard
Henk en Nel Schellekens nemen de vlag in ontvangst van
Betty Wassink van de Stichting Winterswijk Marketing