Gemeente Boxmeer


Informatieavond ANV-Groen Boxmeer, 27 oktober

Op woensdagvond 27 oktober is er een informatiebijeenkomst in de Witte Brug, Boxmeer. Deze avond wordt georganiseerd door ANV-Groen Boxmeer en gaat over vergoedingen voor poelen, bosjes, knotbomen en wandelpaden.

Gemeente Boxmeer is er klaar voor. Sinds kort kunnen ondernemers en particulieren in het buitengebied ANV Groen Boxmeer inschakelen voor stimulering van natuurbeheer en ontwikkeling. In de gemeente Boxmeer gaat het Groenblauw stimuleringskader van start. Dit stimuleringskader biedt tal van subsidiemogelijkheden voor onderhoud en aanleg van natuurelementen op boerenland. Gemeente, provincie Noord-Brabant en het waterschap stellen gezamenlijk een bedrag van EUR 998.656,- beschikbaar. Geert Willems en veldcoördinator Gerald Willemsen en van ANV-Groen Boxmeer zijn het aanspreekpunt voor deze nieuwe regeling op landbouwgrond en de bestaande regeling SNL, een subsidieregeling binnen de EHS. Op 27 oktober is er om 20.00 uur een informatiebijeenkomst over alle subsieregelingen voor landschapselementen en agrarische natuurbeheer in de Witte Brug, Sint Anthonisweg 63 in Boxmeer, Iedereen is welkom.

Eerlijke regeling met faire vergoedingen
Het uitgangspunt voor het Groenblauw stimuleringskader is dat aanvragers aanspraak kunnen maken op reële vergoedingen. Dat wil zeggen dat vergoedingen voor aanleg en onderhoud van natuur- en landschapselementen marktconform zijn. Ook het niet kunnen telen van landbouwgewassen wordt vergoed, evenals de waardedaling voor de ondergrond van vaste elementen als poelen, bosjes en heggen. Het Groenblauw stimuleringskader biedt diverse aantrekkelijke pakketten per gebied. De vergoeding voor onderhoud en inkomstenderving loopt zes jaar en geldt alleen in de door de gemeenten aangewezen gebieden. De regeling is opengesteld tot en met 2013.

Geïnteresseerd?
ANV Groen Boxmeer is een vereniging die zich inzet voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Daarom past de veldcoördinatie ook perfect bij deze organisatie. Verantwoordelijk en betrokken. Veldcoördinator Gerald Willemsen gaat samen met Geert Willems grondeigenaren en gebruikers begeleiden met de aanvragen voor natuur- en landschapsbeheer vanuit het Groenblauw stimuleringskader.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met

Gerald Willemsen
Maurikstraat 27
5453 NA Langenboom
0486-432070
06-22468228

of

Geert Willems
Grotestraat 95a
5836AD Sambeek
O485-577357
06-22537070

kopse hof 042