Gemeente Gennep


Persberichten

Bestemmingsplanprocedure Niersdalbrug van start Het college van B en W van de gemeente Gennep heeft vandaag ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor de aanleg van de Niersdalbrug en het fietswandelpad tussen de kernen van Ottersum en Gennep. Vanaf 4 november is het plan in te zien en kunnen zienswijzen ingediend worden. Ook organiseert de gemeente in november een informatieavond over het bestemmingsplan.

Sinds het college in maart dit jaar al instemde met de uitgangspunten voor hetontwerpbestemmingsplan is er intensief overleg geweest met de provincie Limburg over de inpassing van de nieuwe verbinding in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Op grond hiervan zijn twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van het eerste ontwerp. De verlichting wordt uit het bestemmingsplan gehaald, om ecologische redenen. Ook is met de provincie overeengekomen dat de verhoging van de verbinding (het fietspad ligt 40 centimeter bovenhet maaiveld) glooiend, en daarmee zo natuurlijk mogelijk ingepast wordt in het landschap.

Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 4 november 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentekantoor. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen ingediend worden. Ook zijn de stukken vanaf die datum digitaal te raadplegen op www.gennep.nl > digitaal loket >bestemmingsplannen. Medio november is er een informatieavond over het bestemmingsplan. Nadere informatie over de datum, locatie en het programma van deze avond wordt binnenkort bekend. Nadat de zienswijzen zijn verwerkt, moet het bestemmingsplan door de gemeenteraadworden vastgesteld.

Kernen verbinden
Met de aanleg van de Niersdalbrug wil de gemeente de verbinding leggen tussen het dorpshart van Ottersum en de kern van Gennep. Daarmee krijgen fietsers en voetgangers een directere en veiligere verbinding van en naar voorzieningen in beide kernen. De brug vormt een belangrijke verbinding voor de stimulering van het fietsverkeer en levert bovendien een aantrekkelijke route op voor recreatieve fietsers en wandelaars, als onderdeel van het Nierslussenpad. Om de verbinding te kunnen realiseren moet de gemeente grond aankopen, hierover vinden gesprekken plaats met de betrokken partijen.