Voorzitter Parlementaire Assemblee Raad van Europa bezoekt Maastricht
Mevlüt Çavusoglu over zakendoen in Turkije tijdens Business Lunch op 25 oktober 2010 bij Maastricht School of Management
MAASTRICHT, 20101015 -- Op maandag 25 oktober 2010 bezoekt de Turkse voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, Dhr. Mevlüt Çavusoglu, Maastricht. Maastricht School of Management organiseert ter gelegenheid van zijn bezoek een business lunch voor vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de overheid. Maastricht School of Management biedt hiermee een unieke mogelijkheid voor ondernemers die zaken willen doen in of met Turkije om contact te leggen met Nederlandse en Nederlands-Turkse ondernemers. Geïnteresseerde bedrijven of personen kunnen zich vóór 20 oktober aanmelden.
Het programma voor maandag 25 oktober ziet er als volgt uit:
11.00 - 12.00 uur: Guest lecture voor MSM studenten door Dhr. Mevlüt Çavusoglu, voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa: "De rol van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa"
12.30 - 14.00 uur: Business Lunch
Welkomstwoord door Dhr. Rene van der Linden, Bestuursvoorzitter van Maastricht School of Management en voorzitter van de Eerste Kamer der Staten Generaal
Key note speech door Dhr. Mevlüt Çavusoglu, voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa:
"Zakendoen in Turkije, de snelst groeiende economie van Europa"
14.00 - 15.00 uur: Netwerksessies
Mevlüt Çavusoglu
Dhr. Mevlüt Çavusoglu (Alanya, 1968), werd in januari 2010 benoemd tot voorzitter, slechts enkele maanden voordat Turkije het voorzitterschap overnam van het Comité van Ministers van de Raad voor Europa, terwijl tegelijkertijd het Congres van de Raad van Europa ook een Turkse voorzitter heeft in de persoon van Mr. Yavuz Mildon.
Mevlüt Çavusoglu studeerde tot 1988 Internationale betrekkingen aan de Universiteit van Ankara. Vervolgens behaalde hij zijn Master in Economie aan de Long Island University in New York, en zijn doctoraal examen aan Bilkent Universiteit en London School of Economics.
Turkije, de snelst groeiende economie van Europa
Nederland en Turkije hebben een rijke gemeenschappelijke handelsgeschiedenis, die al eeuwen lang zeer profijtelijk voor beide landen is. En terwijl de Europese economie nog steeds gegijzeld wordt door de financiële crisis, heeft de Turkse economie haar verliezen al zo goed als gecompenseerd. Het Turkse BNP nam het tweede kwartaal van 2010 met 10,3 procent toe, een getal dat zelfs de meest positief ingestelde economen verraste. Turkije noteert hiermee dezelfde groeicijfers als China.
Maastricht School of Management - sinds 1952
Maastricht School of Management is al bijna zestig jaar een toonaangevend internationaal instituut voor post-universitair onderwijs. Vanuit haar missie - hoogwaardig management onderwijs zo breed mogelijk toegankelijk maken voor studenten uit landen in ontwikkeling - biedt MSM betaalbaar, internationaal geaccrediteerd, Engelstalig management onderwijs. In de loop der jaren heeft MSM zich ontwikkeld tot een Center of Excellence voor opkomende economieën en ontwikkelingslanden.
Veel oud-studenten hebben inmiddels vooraanstaande posities bij de overheid, in het bedrijfsleven of in de politiek in hun geboorteland en zijn op die manier in staat om met de tijdens hun opleiding opgedane kennis en ervaring een professionele bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun land.
Met haar internationale faculteit en meer dan 2500 postgraduate studenten, is MSM de grootste en meest internationale zelfstandige business school van Nederland. Naast haar campus in Maastricht biedt MSM ook opleidingen aan in Albanië, China, Czech Republic, Egypte, Ghana, Jemen, Jordanië, Kazakstan, Kenia, Koeweit, Maleisië, Malawi, Namibië, Oeganda, Peru, Roemenië, Rwanda, Saoedi-Arabië, Suriname, Tanzania, Turkije, Vietnam en Zambia.
Met een actieve alumnigemeenschap staat MSM centraal in een wereldwijd kennisnetwerk dat door studenten, docenten en oud-studenten aangewend wordt.