Haagse Hogeschool


Vijfdaagse conferentie: Kennisdeling voor duurzame innovatie

De Haagse Hogeschool, de Technische Universiteit (TU) Delft en de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) organiseren van 25 tot 29 oktober 2010 een internationale conferentie waar duurzaamheid in de breedste zin van het woord het onderwerp is.

De Cape Peninsula University of Technology organiseert tegelijkertijd met de conferentie in Nederland een schaduwconferentie in Kaapstad, Zuid-Afrika. Deelnemers van beide conferenties zullen via video-verbindingen met elkaar in contact staan, om op die manier de kennisdeling nog dieper te maken.

Keynote spreker op de conferentie is prof.dr. Tim Jackson, hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Surrey en directeur van de Research Group on Lifestyles, Values and Environment (resolve). Tim Jackson is auteur van het boek Welvaart zonder groei dat onlangs in het Nederlands is vertaald. Hij is al meer dan twintig jaar een van de koplopers met betrekking tot onderzoek naar en onderwijs over duurzaamheid.

De academie Technology, Innovation & Society van De Haagse Hogeschool is er trots op met deze partners samen te kunnen werken aan deze conferentie van hoog niveau. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor De Haagse Hogeschool. Zo heeft De Haagse in 2009 met haar nieuwe vestiging in Delft de Nationale Energie Toekomst (Net) Trofee gewonnen voor het meest duurzame hogeschoolgebouw in Nederland. Laure Itard, lector Energie en de Gebouwde Omgeving aan De Haagse, richt haar blik onder andere op de glastuinbouw in het Westland, waar zij veel mogelijkheden ziet om op een efficiëntere en meer duurzame manier om te gaan met energieverbruik en warmteoverschotten. Ook biedt De Haagse Hogeschool als enige in Nederland de opleiding Climate & Environment aan, een opleiding die haar studenten opleidt tot deskundigen op het gebied van duurzaam bouwen en regelgeving over klimaateisen. Zij leren vorm te geven aan de duurzaam gebouwde omgeving vanuit het perspectief van de klimaatverandering en creatief gebruik te maken van energie.

Het onderwerp duurzaamheid is voor de conferentie in zes themaâs onderverdeeld, te weten: Duurzame Universiteiten en hoger onderwijs; Kennisdeling voor duurzame Innovatie, Design, Business & CSR; Duurzame Consumptie en Productie; Klimaat, Energie en Water; Duurzame steden en Regioâs; Duurzame Consumptie en Productie in Ontwikkelingslanden.