Technische Universiteit Delft

Promotie: Microsystemen

door M&C

Promotie van De heer S.D.A. Hannot: "Modeling Strategies for Electro-Mechanical Microsystems with Uncertainty Quantification"

25 oktober 2010 | 14:00 uur
plaats: Faculteit TNW, Kronigzaal

De heer Ir. S.D.A. Hannot | werktuigkundig ingenieur, Nederland promotor | Prof.dr.ir. D.J. Rixen 3mE

Modelleer strategieën voor elektromechanische microsystemen met onzekerheid kwantificering

Microsystemen zijn zeer kleine sensoren en actuatoren, die worden gefabriceerd met dezelfde technieken als computer chips. Bekende toepassingen van deze machientjes zijn de versnellingssensoren in de Wii spelcomputer en de iPhone.
Op de micrometer lengteschalen van microsystemen gedragen de natuurkundige krachten zich anders dan op de meter lengte schalen van traditionele machines: natuurkundige velden zijn dan sterk gekoppeld. Een zeer nuttige koppeling is de elektromechanische koppeling tussen elektrostatische krachten en mechanische vervormingen. Recent zijn computers snel genoeg geworden om deze apparaten the modelleren met methoden die daadwerkelijk de onderliggende partiële differentiaalvergelijkingen discretizeren. Daarom is dit proefschrift gericht op het ontwikkelen en verbeteren van deze op de eindige elementen methode gebaseerde methoden. Extra nadruk is gelegd op het analyseren van de invloed van fabricage en materiaal onzekerheden op de belangrijkste resultaten van de modellen.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.