Gemeente Helmond


Banendag Werkplein druk bezocht

De Helmondse Banenmarktdag op 7 oktober trok heel wat belangstellenden. Dit tot grote vreugde van de aanwezige werkgevers.

We zijn verrast door de goede kwaliteit van de kandidaten, aldus de werkgevers. De grote toestroom naar de Landelijke Banenmarktdag in Helmond bestond uit ruim 1.400 bezoekers. Zij bezochten het Werkplein, op zoek naar bijvoorbeeld een baan, een training, een coachingstraject en de nodige informatie. Voor vijf bezoekers leidde de dag tot een aanstelling in het bedrijfsleven. Een ander groepje heeft op de banenmarktdag een afspraak ontvangen voor een uitgebreide test.

Kijkje nemen bij..

Op de banenmarktdag waren de vaste Werkpleinhuurders aanwezig. Ook konden de bezoekers een kijkje nemen bij de diverse stands met extra vacatures van onder meer het UWV en de CV-dokter. Tevens waren op de dag 13 werkgevers en 13 intermediairs van de partij. De Kamer van Koophandel kon rekenen op veel belangstelling van startende ondernemers.

Onderzoek

Ieder jaar wordt er een enquête gehouden onder de bezoekers aan de Banenmarkt in Peelland. Ook dit jaar krijgen bezoekers maar ook niet- bezoekers steekproefsgewijs vragen voorgelegd over hun ervaring met de Banenmarktdag. De vragen worden ook gesteld aan de werkgevers. Dit onderzoek gebeurt online.