Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 18-10-2010

Duo verdacht van valselijk gebruik bankrekening

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen drie jongens van 17, 18 en 21 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van valselijk gebruik van meerdere bankrekeningen. De zaak kwam aan het rollen nadat een 17-jarige jongen uit Waalwijk melding deed.

De 17-jarige jongen meldde bij de politie dat de 18-jarige verdachte, een kennis van hem valselijk gebruik gemaakt had van zijn bankrekening. De 18-jarige had hem medio maart gevraagd of hij zijn rekeningnummer mocht gebruiken voor een 'onschuldige' transactie. De 17-jarige stemde daarmee in. Later bleek dat de rekening gebruikt was voor betalingen van niet geleverde goederen. Een gedupeerde meldde zich bij de bankinstelling waarop de 17-jarige ter verantwoording geroepen werd. Nadat de zaak aan het licht gekomen was stelde de politie een onderzoek in. Dit wees uit dat de verdachten in totaal 11 bankrekeningnummers in gebruik hadden waarop 111 gedupeerden overboekingen gedaan hadden. Inmiddels heeft de politie 46 aangiftes ontvangen.

Auto's buit na woninginbraak

RIJEN - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak die afgelopen nacht plaats gevonden heeft in een woning aan de Biezelaar. Inbrekers bezocht tussen gisteravond 23.15 uur en vanmorgen 06.30 uur de woning. Autosleutels werden buit gemaakt. De daders vertrokken met de auto van de bewoner, een grijs gekleurde Jaguar met het kenteken 85-RK-JN. De politie heeft het voertuig landelijk laten signaleren.

LOON OP ZAND - Bij een woninginbraak in de Van Immerseelstraat is vannacht een rode Golf, gekentekend 05-GKH-9 buit gemaakt. De daders kwamen via een openstaand raampje de woning binnen. Diverse goederen werden buit gemaakt waaronder de autosleutels. De Volkswagen die op de oprit geparkeerd stond bleek na ontdekking te zijn verdwenen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-10-2010 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |