Politie Rotterdam Rijnmond

Alcoholcontroles gehouden

Datum publicatie: 18-10-2010 08:28

ROTTERDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen onder invloed van alcohol terug te dringen hielden agenten in het weekend diverse alcoholcontroles. Hierbij kregen 19 bestuurders een proces-verbaal.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op de Prinsenlaan en de Bosdreef gecontroleerd. 963 bestuurders ondergingen een blaastest. Elf bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen een proces-verbaal. Het rijbewijs van één van hen werd ingevorderd.
Door medewerkers van Veilig Verkeer Nederland zijn aan de gecontroleerde bestuurders BOB-sleutelhangers uitgereikt.

In de nacht van zaterdag op zondag is gecontroleerd op de Groene Kruisweg.
Hier zijn 740 automobilisten gecontroleerd en kregen er 7 een proces-verbaal. Een beginnend bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren. Twee automobilisten waren afkomstig uit het buitenland. Zij hebben direct betaald.

Twee keer een proces-verbaal
Een 27-jarige inwoner uit Echt is zondagmorgen rond kwart voor zes, door surveillerende agenten aangehouden nadat hij met hoge snelheid over de Vaanweg reed. Hij blies tijdens de ademtest 730 ugl. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd.
Tijdens zijn verhoor vertelde de verdachte dat hij schipper was op een motortankschip. Politieagenten van de Zeehavenpolitie controleerden rond half twaalf de schipper. Zij waren op de hoogte van het feit dat de man eerder onder invloed in zijn auto had gereden. Tijdens de ademtest blies de man nu 335 ugl. Waarna hij een nogmaals een proces-verbaal kreeg. Nu voor het varen onder invloed van alcohol.

Een 23-jarige inwoner uit 's Gravenhage is zondagmorgen vroeg bekeurd omdat hij eveneens onder invloed achter het stuur zat. De man trok door zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten. Hij reed met hoge snelheid en haalde in via de foutieve rijstrook. Op de Schiekade is hij gecontroleerd waarna hij 275 ugl blies. Hij kreeg een proces-verbaal.

Politie Rotterdam-Rijnmond
De politie houdt regelmatig alcoholcontroles in de regio. Door middel van een blaastest wordt gekeken of bestuurders van gemotoriseerde voertuigen te veel hebben gedronken. De wettelijke grens is 0,5 promille en 0,2 promille voor beginnende bestuurders (bestuurders die korter dan vijf jaar hun rijbewijs hebben). Wie te veel gedronken heeft, krijgt behalve een proces-verbaal, ook voor een bepaalde duur een rijverbod opgelegd. Ook kan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen een Educatieve Maatregel Alcohol verplicht stellen. Tenslotte kan het rijbewijs worden ingevorderd bij respectievelijk 1,3 promille en 0,8 promille.