Gemeente Eindhoven

Eindhoven wint Prijs voor het Beste Kwaliteitshandvest 2010

`Dienstverlenen doen we zó' is donderdag 14 oktober uitgeroepen tot het Beste Kwaliteitshandvest 2010. De prijs werd georganiseerd door Burgerlink, een stimuleringsprogramma van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Directieraalid Ingrid Widdershoven ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter en Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer tijdens het Burgerlink-congres `Burger Bewust' in Rotterdam.

Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Dat is de essentie van `Dienstverlenen doen we zó'. Met het kwaliteitshandvest maken we duidelijk waar we als gemeente voor staan, wat inwoners en ondernemers van onze dienstverlening mogen verwachten en wat zij zelf kunnen doen om snel en goed geholpen te worden.

Wethouder Staf Depla is blij met de uitverkiezing: "Fantastisch dat Eindhoven deze prijs in de wacht heeft gesleept. Dat gebeurt niet zomaar. Het gaat om klantvriendelijke en deskundige medewerkers enerzijds en de afstemming met de wensen van burgers anderzijds. De prijs betekent waardering hiervoor en dat stimuleert ons om door te gaan."

In de praktijk kan het altijd beter. Daar willen we ook nadrukkelijk op worden aangesproken. Daarom gaat de gemeente voor elke nieuwe uitgave van het kwaliteitshandvest actief met inwoners en ondernemers in gesprek. Wat vinden zij belangrijk als het gaat om onze dienstverlening en hoe kunnen we het contact tussen onze klanten en de gemeente nog beter laten verlopen?

De gemeente Eindhoven liet de andere twee genomineerden, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Kadaster, achter zich. Dat wij het kwaliteitshandvest als een levend document zien en hebben ingepast in de bedrijfsvoering en planning- en controlcyclus was voor de jury van doorslaggevend belang.

Meer informatie over het Kwaliteitshandvest 2010