Code van farmaceutische plichtenleer

05/10/2010 16:12

ordre des pharmaciens

Nieuwe code van farmaceutische plichtenleer opgesteld door de Nationale Raad van de Orde des Apothekers

De Nationale Raad van de Orde der apothekers wenst de farmaceutische plichtenleer aan te passen aan de steeds wijzigende rol van de apotheker, aan de maatschappelijke evoluties en aan de wijzigingen in de Belgische en Europese wetgeving. Daarom wordt, in het belang van de Volksgezondheid , de Code van plichtenleer steeds in overeenstemming gebracht met de actuele noden inzake een kwaliteitsvolle beroepsuitoefening.

De voornaamste wijzigingen die aan de vorige editie uit 2005 werden aangebracht betreffen het onthaal in de apotheek, het beroepsgeheim, het beschermen van de privacy, de overconsumptie van geneesmiddelen, de farmaceutische zorg en opvolging, de aflevering van producten andere dan geneesmiddelen, de websites met betrekking tot apotheken.

Alle apothekers ingeschreven op de ledenlijst van de Orde zullen een exemplaar van de nieuwe Code ontvangen, alsook een document dat de voornaamste wijzigingen toelicht.

De tekst van de Code van farmaceutische plichtenleer treedt in voege op 15 oktober en kan geraadpleegd worden via de website van de Orde : www.ordederapothekers.be of

http://www.ordederapothekers.be/nl-BE/deonth.aspx

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel