IE-dag 5 oktober 2010: een dag die kmo's niet mogen missen!

09/09/2010 15:46

Vlaamse Overheid

Onder het motto "Intellectuele eigendom gescand - bescherm de troeven van uw kmo" organiseert het Agentschap Ondernemen op 5 oktober 2010 een IE-dag in Gent, in samenwerking met alle instanties die actief zijn op het vlak van intellectuele eigendom.

Onder het motto "Intellectuele eigendom gescand - bescherm de troeven van uw kmo" organiseert het Agentschap Ondernemen op 5 oktober 2010 een IE-dag in Gent, in samenwerking met alle instanties die actief zijn op het vlak van intellectuele eigendom. Gratis inschrijven kan via www.iescan.be .

Hoe giet ik IE in contracten? Hoe bescherm ik mijn software? Welke subsidies zijn er voor IE? Zijn mijn naam en logo wel van mij? Namaak, en nu? Op deze en vele andere vragen over intellectuele eigendom krijgen kmo's het antwoord op de IE-dag op dinsdag 5 oktober in het ICC in Gent. Deze dag wordt georganiseerd door het Agentschap Ondernemen, in samenwerking met alle instanties die actief zijn op het vlak van intellectuele eigendom. Een unieke gelegenheid voor ondernemers om alles te weten te komen over intellectuele eigendom en hoe ze meer kunnen halen uit hun ontwikkelingen.

Intellectuele eigendom gescand De afgelopen 2 jaren lieten ongeveer 200 ondernemingen een IE-scan afnemen door het Agentschap Ondernemen. Deze eerstelijnsdoorlichting gaat na waar een bedrijf staat op het gebied van het beheer van intellectuele eigendom en hoe men de bescherming kan optimaliseren. Op de IE-dag brengt het Agentschap Ondernemen de opmerkelijkste gegevens, boeiendste visies en meest inspirerende cases samen.

IE in Vlaanderen De IE-dag begint met een plenaire zitting die wordt geopend door Vlaams minister-president Kris Peeters. Volgens Kris Peeters moeten kmo's zich meer bewust worden van de meerwaarde van intellectuele eigendomsrechten: "Nieuwe ontwikkelingen zijn cruciaal voor de groei van onze Vlaamse kmo's. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze hun intellectuele eigendom optimaal beschermen en maximaal exploiteren, ook over onze landsgrenzen heen." Tijdens de plenaire zitting wordt, naast de resultaten van 2 jaar IE-scan dienstverlening, een stand van zaken gegeven op het vlak van IE in Vlaanderen. Specialisten van o.m. het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom en de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht geven hun visie tijdens een panelgesprek met journalist Guy Janssens als moderator. Enkele bedrijven (AB Inbev, Philips, Rf Technologies, Sense for Taste) komen getuigen hoe zij omgaan met IE en welke bijdrage de IE-scan bij kmo's kan leveren.

Infostands, deskundig advies en workshops In Vlaanderen is er een ruim aanbod IE-dienstverleners. Op de IE-dag zullen ze met infostands aanwezig zijn om kmo's de weg te wijzen naar de juiste instanties, experts, financiële tegemoetkomingen en subsidies. Wie specifieke vragen heeft over intellectuele eigendom kan deze persoonlijk stellen aan een IE-deskundige tijdens een gratis consultatie (op afspraak). Bovendien staan 9 workshops op het programma over diverse aspecten van intellectuele eigendom, voor beginners en gevorderden. Verder zal stand-upcomedian Arnout Van den Bossche (winnaar Humo's Comedy Cup, winnaar Deltion Cabaret Wedstrijd) de deelnemers verrassen met een speciale act in het teken van IE.

Allemaal gratis De IE-dag gaat door op dinsdag 5 oktober van 10 tot 19 uur in het ICC in het Citadelpark in Gent, op wandelafstand van het Sint-Pietersstation. De inschrijving is gratis (walking lunch, gereserveerde parkeerplaats, documentatiemateriaal, enz. inbegrepen). Volledig programma en inschrijving op www.iescan.be .

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel