Gemeente Zoetermeer

Betere verkeersveiligheid en doorstroming rondom Dorpsstraat

zicht op kerk vanaf Leidsewallen
Het college van B&W heeft het Verkeersplan Dorp vrijgegeven voor inspraak. Door de maatregelen in het plan worden de beide delen van de Dorpsstraat verbonden en komt er minder autoverkeer in Palenstein. Ook verbeteren de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid rondom de Dorpsstraat. De inspraakperiode loopt van 7 oktober tot en met 4 november 2010.
In het voorlopig ontwerp is zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van winkeliers, omwonenden en belanghebbenden. Zij hebben deze begin dit jaar kenbaar kunnen maken tijdens locatiebezoeken aan de Dorpsstraat en omgeving, maar ook schriftelijk. In het voorlopig ontwerp wordt aangesloten op de stedenbouwkundige visie voor Palenstein en de ontwikkelingen voor de Culturele As.

Het plan is in te zien in de centrale hal van het Stadhuis en in de wijkpost Centrum. Op 14 oktober wordt er in het CKC, Leidsewallen 80 te Zoetermeer, tussen 19.30 uur en 21.00 uur een inspraakavond georganiseerd. De plannen worden dan toegelicht en belanghebbenden kunnen hun reacties geven. Ook kunnen schriftelijke reacties worden ingediend. De reacties kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt in het vierde kwartaal van 2010 afgerond. Als de gemeenteraad positief besluit start de uitvoering van de verkeersmaatregelen in 2011.