Radboud Universiteit Nijmegen



Prof. Elspeth Guild opent internationale migratieconferentie

Datum bericht: 5 oktober 2010

Prof. Elspeth Guild, hoogleraar Europees Migratierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, houdt vandaag, dinsdag 5 oktober, in het Word Forum te Den Haag de openingslezing van de internationale conferentie Metropolis, over wereldwijde migratie, integratie en burgerschap. Daarbij zijn onder meer aanwezig Koningin Beatrix, demissionair minister van integratie Eimert van Middelkoop, en meer dan twintig ambassadeurs die hun land in Nederland vertegenwoordigen. Prof. Guild spreekt over `Justice & Migration'.

Wereldwijde migratie
Wereldwijd hebben moderne samenlevingen en multiculturele steden steeds meer inwoners met uiteenlopende identiteiten. Soms gaan ze goed samen, soms botsen ze. De vraagstukken die internationale migratie met zich meebrengt worden op deze conferentie bespreekbaar gemaakt.

Koningin spreekt met studenten
Tijdens de opening maakt de Koningin kennis met een aantal betrokkenen van de conferentie. Ze spreekt met Elspeth Guild en de directeur van het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam. Ook ontmoet ze een aantal studenten uit onder meer China, Kazachstan en Eritrea; regio's die met enorme migratiestromen kampen.

Andere Nijmeegse sprekers
De conferentie duurt tot en met vrijdag 8 oktober. Ook prof. Ashley Terlouw, hoogleraar Rechtssociologie en dr. Pien Bos, onderzoeker culturele antropologie en ontwikkelingsstudies en deskundig op het gebied van rechten van moeders bij adoptie, houden een presentatie.