Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.48 - Tweede opruimactie fietswrakken

Fietswrakken en weesfietsen op station worden verwijderd

De gemeente blijft zich inzetten voor een heel, schoon en veilig Boskoop. Half oktober vindt daarom de tweede opruimactie van fietswrakken en weesfietsen op het station van Boskoop plaats. Bij deze actie worden fietswrakken en weesfietsen verwijderd. Weesfietsen zijn fietsen waar geen gebruik meer van wordt gemaakt. Bij de eerste opruimactie in maart van dit jaar werden in totaal 57 wrakken en weesfietsen verwijderd.

De procedure

In oktober worden alle fietsen op het station gelabeld met een plastic veiligheidsbandje. De maximale stallingsduur van een fiets op het NS-station in Boskoop is 28 dagen. Binnen deze tijd moet een fiets gebruikt worden. Na de 28 dagen worden alle fietsen die dan nog niet gebruikt zijn en nog voorzien zijn van het bandje, voorzien van een groene sticker. Hierop staat vermeld dat de fiets over 2 dagen verwijderd wordt. Na het verstrijken van deze 2 dagen wordt de fiets verwijderd door de gemeente.

Het terugkrijgen van uw fiets

De fietsen die verwijderd zijn, worden 13 weken opgeslagen. Gedurende deze tijd hebben eigenaren de mogelijkheid hun fiets terug te vragen. Dit kan door een afspraak te maken via de Wijklijn van de gemeente Boskoop, tel. 0172-219576. Bij het ophalen van de fiets moet men zich legitimeren, de fiets kunnen beschrijven en het fietssleuteltje tonen. Bovendien moet EUR15,- worden betaald voor de kosten die zijn gemaakt voor het verwijderen en opslaan van de fiets. De fietsen die na de 13 weken overblijven, worden aan een goed doel geschonken.