Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 05-10-2010

Eigenaar gestolen fiets gezocht

UTRECHT Agenten hielden op zaterdag 2 oktober een jongen aan voor diefstal van een fiets.

Op zaterdag rond 20.00 uur zagen agenten op de Nobeldwarsstraat twee jongens bij een fiets staan. Zij herkende één van hen als een bekende veelpleger, een 17-jarige jongen uit Utrecht. De agenten keerden hun auto en zagen dat de jongen hard wegfietste, met de ander achterop. Op de Keizerstraat sprong de passagier eraf en fietste de 17-jarige jongen door. Ter hoogte van de Jufferstraat liet hij zijn fiets vallen en zette zijn vlucht te voet voort. De agenten wisten hem vervolgens aan te houden. Het slot van de fiets stond open, terwijl er geen sleutel in zat. De agenten namen de fiets in beslag. De verdachte bleek in het bezit van een moedersleutel (loper) te zijn.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Tot op heden heeft nog niemand aangifte van de diefstal van de fiets gedaan. De verdachte verklaarde dat de fiets op donderdagavond 30 september op de Twijnstraat was gestolen.

In het kader van het onderzoek naar de verdachte wordt aan de eigenaar van de fiets, een blauwe herenfiets, verzocht met de gegevens van de fiets (merk, type, framenummer), aangifte van de diefstal te doen (op mogelijk de Nobeldwarsstraat of de Twijnstraat). Hij kan dan worden herenigd met zijn eigendom.

Valse naam

UTRECHT Een automobilist probeerde door het opgeven van een valse naam aan meerdere bekeuringen te ontkomen.

Rond 15.55 uur zagen agenten dat een automobilist op de Van Starkenborghhof niet handenvrij aan het bellen was, terwijl hij in een auto reed. Agenten spraken hem aan en gaven hem daar een bekeuring voor. De man gaf zijn personalia, maar de agenten vertrouwden dat niet en trokken die na. Daarbij bleek dat de man een valse naam had opgegeven. De agenten hielden de verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, op de Van Starkenborghhof aan. Daarbij bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het niet handenvrij bellen, opgeven van een valse naam en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Autokraken

UTRECHT Agenten konden met de hulp van twee getuigen een jongen aanhouden op verdenking van het plegen van twee autokraken/-vernielingen.

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat er een autokraak op de Laan van Chartroise was gepleegd. Agenten gingen ter plaatse en stelden aan de hand van het opgegeven signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij geen verdachten aan.

Kort daarna meldde dezelfde getuige de verdachten weer in de omgeving te hebben gezien. Daar troffen de agenten een tweede getuige, die had gezien dat er ook een ruit van een auto op de Kastanjelaan was vernield. Op zijn aanwijzen, reden agenten de Larixstraat in. Daar troffen zij drie jongens aan, waarvan één geheel voldeed aan het opgegeven signalement. De agenten hielden deze verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, aan. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek gesloten. De politie onderzoekt of hij alleen verantwoordelijk is voor de autokraken/-vernielingen of dat er meer betrokkenen zijn.

Ruim tien keer te veel op

UTRECHT Een scooterbestuurder bleek in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober wel heel veel alcohol achterover te hebben geslagen.

Rond 02.45 uur kreeg de politie de melding dat een kennelijk beschonken bestuurder op een scooter in de omgeving van de Talmalaan reed. Agenten zagen de scooterbestuurder, een 36-jarige man uit Utrecht, op de Lauwerecht rijden en gaven hem een stopteken. Uit de blaastest bleek inderdaad dat hij veel te veel had gedronken en zij hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 940 ug/l, meer dan tien keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek dat de Utrechter geen bromfietsrijbewijs had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Straatroof

UTRECHT Een vrouw werd op maandagavond 4 oktober door twee jongemannen van haar tas beroofd.

Rond 19.45 uur stond een 22-jarige vrouw uit Utrecht op de kruising Zandpad-Einsteindreef op een taxi te wachten. Zij had haar tas in haar handen. Plotseling kwam een scooter met twee opzittenden naar haar toe rijden. Eén van hen rukte haar tas uit haar handen en de verdachten gingen er op de scooter in de richting van de Marnixlaan vandoor.

Signalementen

Twee lichtgetinte jongemannen van 20-23 jaar. De verdachte die de tas uit haar handen rukte, droeg een zwarte jas en een zwarte helm. Zij reden op een zwarte scooter.

Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Donderdag 30 september heeft de politie in de namiddag en avond een verkeerscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg.

De controle vond van 15.00 tot 18.30 uur en van 19.00 tot 22:30 uur plaats. Agenten schreven voor diverse verkeersovertredingen in totaal 48 bekeuringen uit, met name aan fietsers.