Gemeente Waddinxveen


Sociale Conferentie Armoedebeleid

Het jaar 2010 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Eén van de activiteiten in Nederland is een Stedenestafette, waarin 25 gemeenten elk een lokale Conferentie of Manifestatie over armoede organiseren. De Gemeente Waddinxveen doet dat op dinsdag 5 oktober in het gemeentehuis samen met het Platform Sociaal Waddinxveen (PSW). Het landelijk bureau MOVISIE biedt begeleiding en advies en het Verwey-Jonker Instituut analyseert en adviseert het actuele armoedebeleid.

Doel van onze lokale Conferentie is het creëren van onder andere meer aandacht voor armoede en sociale uitsluiting, het verbeteren en promoten van het bestaande gemeentelijke armoedebeleid en het versterken van de samenwerking en inzet van, voor en met alle betrokkenen.Â

Voor deze conferentie zijn intermediairs uitgenodigd die op hun manier een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting, zoals huisartsen, religieuze instellingen, scholen, sportverenigingen en woningbouwcorporaties.

De Conferentie over het Armoedebeleid in het gemeentehuis van Waddinxveen wordt onder andere opgeluisterd door Hans Spekman, lid van de Tweede Kamer. Tijdens de Conferentie worden de deelnemers meegenomen in de actuele ontwikkelingen van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting.