Ingezonden persbericht


Persbericht
20 september 2010

Art Flow for Pakistan, kunstbeurs en veiling op zaterdag, 2 oktober 2010 in het Nederlands Architectuur instituut (NAi) Spannende kunstbeurs laat hart van Rotterdam zien

"In Rotterdam doen we dingen waar ze elders alleen van dromen. Art Flow for Pakistan is zoiets". De kunstbeurs Art Flow for Pakistan is een combinatie van veiling en verkoopbeurs waar elke cent rechtstreeks naar het goede doel gaat. Initiatiefnemers Rogier Maaskant en Gudrun Feldkamp benadrukken dat de gehele organisatie op vrijwillige bijdragen is gebaseerd. "Feitelijk betalen we elk kopje koffie uit onze eigen zak", zegt Feldkamp. Die aanpak zonder strijkstok lijkt te werken: "We hebben al prachtig werk binnen van allerlei kunstenaars, waaronder heel bekende zoals Marlene Dumas en Studio Wanders, en van veel kunstenaars die vooral in de regio Rijnmond bekend zijn". Kunstenaars en particulieren doneren kunstwerken omdat ze vinden dat ze een steentje bij moeten dragen. "We verwachten nog veel meer werk, we zitten nu op een vijfde van wat we aan willen bieden".

De doelstelling van Art Flow for Pakistan is om 50.000,- euro op te halen. "Daarvan kunnen meer dan 9.000 mensen een jaar lang schoon water drinken. Daarmee red je levens!" zegt Maaskant. De opbrengst van de kunstbeurs is bestemd voor de aankoop van LifeStraws. Dat zijn filters waarmee vervuild water drinkbaar wordt. Met één LifeStraw wordt 700 liter water drinkbaar.

Niet alleen kunstenaars dragen een steentje bij, het Nederland Architectuurinstituut (NAi) stelt zijn mooiste zaal ter beschikking, Glerum auktioneers stuurt een charismatische veilingmeester en veel artiesten zorgen ervoor dat Art Flow for Pakistan een bijzondere beurs wordt. De tentoonstelling wordt opgebouwd door het vooruitstrevende bureau Takayama-Katachi. De donaties zijn te bekijken op www.artflowforpakistan.nl waar ook reeds een bod gedaan kan worden.

Art Flow for Pakistan wordt een warm hart toegedragen door Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en het NAi.




Ingezonden persbericht