Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verzuimmanagementsoftware houdt vinger aan de pols bij ziekteverzuim.

Boxtel, 30 september 2010 - Verzuim Onder Controle is een webbased verzuimmanagement applicatie waarmee een actief verzuimbeleid gevoerd kan worden. Hierdoor daalt het ziekteverzuim en besparen organisaties op de kosten van verzuim en re-integratie.

Actief verzuimbeleid voorkomt ziekteverzuim
Uit onderzoek dat door TNO Arbeid in opdracht van de Stichting Management Studies is uitgevoerd onder 600 werknemers blijkt dat verzuim wegens psychische klachten (overspannenheid, burnout, stress) veelal wordt toegeschreven aan persoon-werk onbalans. Echter niet het ondervinden van onbalans, maar de manier waarop werknemer en leidinggevende ermee omgaan is een voorspeller van ziekteverzuim. Wanneer werknemer en leidinggevende snel en actief op zoek gaan naar oplossingen, hoeft een verstoorde persoon-werk balans niet tot verzuim te leiden.

Verzuimmanagementsoftware biedt sturing
Verzuim Onder Controle ondersteunt bedrijven in het MKB proactief bij het uitvoeren van verzuimbeleid. Bij een ziekmelding begeleidt deze internetapplicatie case managers (direct leidinggevenden en HR functionarissen) door de gehele procedure en alle actiepunten. Verzuim Onder Controle verschaft de organisatie ter ondersteuning van een actief beleid met overzichtelijke rapportages ook direct inzicht in de verzuimcijfers en het verzuimverloop van hun medewerkers wat een actief beleid mogelijk maakt.

Verzuimmanagement in de praktijk
Op de Performa vakbeurs die op 13 en 14 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt, biedt Verzuim Onder Controle de mogelijkheid aan organisaties om praktijkcases te laten beoordelen door een Register Case Manager, wat eventuele pijn- en verbeterpunten in het verzuimbeleid naar voren kan brengen.