Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

30 september 2010, Utrecht

------

Voorlopig cao-akkoord voor Alliance Healthcare

"We hebben lang met Alliance Healthcare om tafel gezeten, maar we kunnen nu uiteindelijk een mooi cao-akkoord voorleggen aan onze leden", zegt bestuurder Eric Aarts van CNV Vakmensen. Na maandenlang overleg sloot Aarts vandaag een voorlopig cao-akkoord met medicijnverstrekker Alliance Healthcare. Op de valreep, want op 1 oktober verliep het ultimatum dat de bonden hadden gesteld. Ongeveer 700 mensen vallen onder deze cao.

Het eindbod dat Alliance Healthcare eerder neerlegde was veel te mager. De medewerkers van het bedrijf, dat een hoofdkantoor heeft in Den Bosch, kregen de afgelopen jaren te maken met een aantal reorganisaties. Aarts: "Het bedrijf heeft de laatste jaren veel gevraagd van het personeel; reorganisaties, verhuizingen. Het gaat nu goed met de medicijnverstrekker, dan mag er ook wel wat tegenover staan voor de werknemers."

In de éénjarige cao komt een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 juli 2010, plus een bijdrage van 0,5 procent voor opleiding en ontwikkeling. Ook komt er een werkgroep die een nieuw, levensfasebewust, personeelsbeleid gaat uitwerken. Voor de mensen die nu in dienst zijn komen er geen verslechteringen van de toeslagen. Aarts: "We hebben de werkgever laten zien dat het menens was en zij hebben ingezien dat onze eisen terecht waren. Ik ben heel tevreden met deze cao, die ik volgende week voorleg aan onze leden."