Gemeente Halderberge


St. Janstraat opgeknapt

Aan de doorgaande weg en winkelstraat St. Janstraat in Hoeven is de afgelopen tijd flink gewerkt. De reparatiewerkzaamheden betroffen allerlei kleinere problemen op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid, parkeren en het verbeteren van het aanzien van de straat. Dit is gebeurd in overleg met onder meer de ondernemersvereniging, de Seniorenraad Halderberge en de KBO afdeling Hoeven. De grotere knelpunten komen aan bod in een reconstructie die over enkele jaren plaatsvindt.

Vorig jaar stelde de raad geld beschikbaar om de St. Janstraat op te knappen. Om te achterhalen welke problemen er aangepakt moesten worden is er met allerlei partijen een rondgang gemaakt. Hiervan is een uitgebreid rapport opgesteld, waarop nog opmerkingen door betrokkenen zijn gemaakt. Op deze manier heeft de gemeente reparatiewerkzaamheden kunnen uitvoeren waar het meeste behoefte aan was. Daarmee is de straat voorlopig weer op een acceptabel niveau gebracht.

Schoonmaakbeurt pomp
De werkzaamheden bestonden uit behoorlijk wat herstraten van lokale verzakkingen in trottoirs en parkeervakken, het verruimen van beperkte doorgangen (in verband met
kinderwagens en rolstoelers), het rechtzetten van lichtmasten, het verduidelijken van de markering 30 km zone, het zichtbaar maken van bebording en het bestrijden van onkruid. Verder is er wat straatmeubilair vervangen, bijvoorbeeld het bankje bij de waterpomp. Ook heeft het pompmonument een schoonmaakbeurt ondergaan, is er een onkruidvrije voeg tussen de bestrating bij de pomp aangebracht en zijn er kettingen tussen de betonnen palen rondom het monument bevestigd. In totaal is EUR 24.000,- aan deze werkzaamheden besteed.

Grotere klussen later
Niet alle problemen in de St. Janstraat zijn met deze reparatiewerkzaamheden opgelost. De grotere klussen zijn op dit moment nog niet haalbaar. Deze komen aan de orde bij een totale reconstructie van de St. Janstraat. Dat gebeurt pas over enkele jaren. Een en ander is afhankelijk van het beschikbare geld, de afweging ten opzichte van andere te reconstrueren wegen en de verschillende bouwprojecten die nog in deze straat gaan plaatsvinden.