Ingezonden persbericht


(Persbericht)

Interactieve TV op glasvezel nu nog mooier

Het menu krijgt een facelift en de mogelijkheden zijn flink uitgebreid

ijssen, 30 september 2010 - Glashart Media, de grootste landelijke aanbieder van radio- en televisiediensten op glasvezelnetwerken in Nederland heeft haar Interactieve Televisie dienst een behoorlijke facelift gegeven. Hierdoor is de navigatie nog verder verbeterd. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke functionaliteiten bijgekomen.

Het is nu mogelijk om via een interactief mozaïek kanaal snel een overzicht te hebben van de uitzendingen van alle zenders, om vervolgens een zender te selecteren om deze te bekijken. Je kan daarbij zelf de volgorde bepalen en je favoriete zenders bij elkaar plaatsen.

Ook is het vanaf dit najaar mogelijk om naast de Standaard Definitie (SD) en de Hoge Definitie (HD) box ook een HD box met opname mogelijkheden te krijgen. Hiermee is het mogelijk om in HD kwaliteit op te nemen, maar ook programma's te pauzeren of terug te spoelen. Tijdens het opnemen kan er tegelijk een ander kanaal worden bekeken.

Tevens lanceert Glashart Media een vernieuwde electronische programmagids waarmee met één druk op de knop de programmering van alle zenders op het scherm verschijnt. De programmagids kijkt 7 dagen vooruit en is inclusief uitgebreide programma-beschrijving. Met de herinneringsfunctie krijgt de gebruiker een seintje wanneer het favoriete programma begint. Voor degene die beschikt over de HD box met opname mogelijkheden dan is het mogelijk om vanuit de programmagids direct opnames in te plannen.

Dit jaar zal ook nog de interactieve videotheek beschikbaar komen. "Wij zijn blij dat we met onze verbeterde televisiedienst kunnen laten zien dat wij snel kunnen inspelen op de wensen van de consument. Eerder dit jaar hebben wij onder andere het aanbod aan HD zenders fors uitgebreid en hebben wij ons platform 3D geschikt gemaakt. Onze netwerken zijn 100% glasvezel en dat maakt het mogelijk om diensten die veel bandbreedte van en naar de consument nodig hebben zonder problemen te transporteren.", zegt Niels Jonkman, van Glashart Media.

Interactieve Televisie van Glashart Media wordt via service providers aan consumenten aangeboden. Deze providers zijn: Concepts ICT, OnsBrabantNet, OnsNetEindhoven, OnsNetNuenen, Edutel, Com1, Solcon, Tweak, KickXL, Lijbrandt, Lijbrandt Telecom en XMS.

####
Over Glashart Media
Glashart Media is de grootste radio- en televisieaanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland. Naast analoge radio en televisie biedt Glashart Media met name innovatieve interactieve radio- en televisiediensten. Glashart Media is onderdeel van Reggefiber, dat 'fiber to the home'-netwerken (FttH) bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk.